• Jan Klootwijk

Remise voor FC VVC op bezoek bij IJmuiden

NIEUW-VENNEP IJmuiden uit, altijd lastig. Het zou een veelgebruikte opmerking kunnen zijn in de kantine van FC VVC, want deze tegenstander maakte het de Vennepers de afgelopen jaren meermaals flink lastig. Afgelopen weekeinde pakte VVC op bezoek aan de kust een punt: 1-1.

Winnen van IJmuiden bleek de afgelopen jaren een flinke opgave voor VVC. Sterker, de laatste jaren leverden wedstrijden tegen de club vaak kansloze nederlagen op. IJmuiden hanteert een speelstijl die VVC klaarblijkelijk niet erg ligt. Daar kwam nog eens bij dat de Vennepers momenteel te maken hebben met veel blessures. Een ziekmelding op de wedstrijddag noopte er zelfs toe dat het tweede moest worden gevraagd.

NAJAARSZONNETJE Onder een fris najaarszonnetje werd door de teams afgetrapt en de intenties waren duidelijk. IJmuiden loerde middels de omschakeling op de kansen, terwijl VVC een extra slot op de deur hield vanuit het middenveld. Het eerste kansje was in de 10de minuut voor VVC, maar de keeper van IJmuiden werd niet verrast door de inzet. De thuisploeg was met name gevaarlijk door het centrum, waar de spelmaker samen met de spits voor het nodige gevaar zorgde en met moeite beteugeld konden worden. Daar stelde VVC genoeg dreiging tegenover, bijvoorbeeld middels een vrije trap die in de 30ste minuut rakelings over ging.

Toch was het IJmuiden dat voor rust op voorsprong kwam, mede door twijfelend verdedigen van VVC. Kort hierop verzuimde de thuisploeg de wedstrijd in het slot te gooien, en vlak voor rust moest de keeper van VVC opnieuw - succesvol - tot het uiterste gaan.

NIET TEVREDEN VVC-trainer Rick van IJzendoorn was logischerwijs niet tevreden, maar zijn woorden leken nog niet te zijn doorgedrongen, want na rust was het opnieuw IJmuiden dat de eerste kansen kreeg. Met nog een half uur spelen - VVC en IJmuiden hadden beide al hun wissels reeds opgebruikt - gebeurde alsnog waar iedereen uit Nieuw-Vennep op hoopte: de gelijkmaker viel. Nadat de thuisploeg na een ongelukkige botsing ook nog eens met tien man verder moest, was het gevaar voor VVC geweken. Er was nog een kans voor de Vennepers, en in de allerlaatste minuut kreeg IJmuiden nog een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar het bleef bij 1-1.