• Pancratius tegen Kagia.

    Ronald Rovers

Platte kar lonkt voor Kagia

LISSERBROEK De voetballers van Kagia speelden zaterdag 16 februari uit tegen Pancratius. Ook in de 16e wedstrijd van het seizoen hield Kagia zijn ongeslagen status.

In een open beginfase was het Kagia dat op een 0-1 voorsprong kwam. Een voorzet van Joey van Beelen werd in de 9e minuut koelbloedig binnen geschoten door Tijs van der Schinkel. De clubtopscorer tekende hiermee voor alweer zijn 19e doelpunt van dit seizoen. Pancratius toonde veerkracht door in de 15e minuut uit een prima uitgespeelde aanval de 1-1 te laten noteren. Kagia liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en bleef met verzorgd positiespel het vijandige doel bestoken. Kansen van Roy Hogewoning (prima solo) en Tijs van der Schinkel (afgekeurd doelpunt) leverden Kagia geen voorsprong op. Het was wachten tot de 24e minuut voordat het massaal meegereisde Kagia publiek reden had tot juichen. Na wederom een voorzet van Joey van Beelen was het ditmaal Roy Hogewoning die de Pancratius keeper wist te verschalken. (1-2) De normaal gesproken solide achterhoede toonde zich aan het eind van de 1e helft kwetsbaar. Niet resoluut uitverdedigen zorgde ervoor dat Pancratius in de 39e minuut terug in de wedstrijd kon komen (2 – 2 ) Nog voor rust had Kagia orde op zaken kunnen stellen, maar kansen van Timo Sluijmer, Joey van Beelen en Rens Lamboo troffen geen doel. Derhalve werd er met een stand van 2-2 de kleedkamer opgezocht.

TWEEDE HELFT Kagia kwam na rust sterk uit de startblokken. In de 50e minuut kwam Jan Dirk Ligtenberg een teenlengte tekort om een afgemeten voorzet van Lamboo binnen te schuiven. Een minuut later trok een verdediger aan de noodrem. Tijs van der Schinkel werd op weg naar de goal gevloerd. Rode kaart en vrij trap voor Kagia ? Nee, tot ieder z'n verbazing kreeg Kagia een vrije trap wegens een vermeende handsbal van Van der Schinkel.

Tegen de verhouding in was het Pancratius dat deze middag voor het eerst op voorsprong kwam. Wederom zag de verdediging van Kagia er niet goed uit. Een vrije trap werd in de rebound binnen geschoten (3-2). Héél lang kon Pancratius niet van de voorsprong genieten. Een minuut na de 3-2 was het alweer gelijk. Een prima voorzet van Jan Dirk Lichterberg werd binnengekopt door Tijs van de Schinkel. (3-3)

Kagia draaide de duimschroeven aan en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. Het vermoeid rakende Pancratius had geen antwoord op een rebound van uitblinker Hogewoning. Hogewoning bracht met zijn 2e doelpunt de stand op 3-4. Hierdoor leek het verzet van de thuisploeg definitief gebroken. Na enkele schitterende aanvallen was het van der Schinkel die in de 75e minuut zijn 3e van de middag liet noteren en hiermee de stand naar 3-5 tilde.

In het resterende kwartier nog volop kansen voor Kagia, maar deze troffen geen doel. Na 90 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan deze heerlijk voetbalmiddag.

Door deze overwinning is de voorsprong van Kagia gegroeid naar 12 punten. Volgende week treft Kagia het Haarlemse KHFC.