• Ron van der Steeg
  • Ron van der Steeg

Pancratius lijdt eerste nederlaag tegen SCW

RIJSENHOUT Na het gelijke spel van vorige week tegen Stormvogels, is Pancratius na een 1-0 nederlaag tegen SCW de koppositie in de derde klasse kwijt. SCW dat zich een week geleden nog verslikte in laagvlieger United/Davo lijkt alleen in topwedstrijden het beste uit zichzelf boven te krijgen. Als er dan ook nog eens versterking komt uit het vierde (vriendenelftal), waar ex-Ter Leede speler Vincent Ammerlaan in uitkomt, worden de Rijsenhouters echte reuzendoders.

De eerste 25 minuten had SCW weinig in te brengen tegen de fysiek sterke Badhoevedorpers, maar nadat Vincent Ammerlaan zijn klasse etaleert en vanuit de counter toeslaat is het ijs gebroken. Ammerlaan wordt naarmate de wedstrijd vordert steeds vaker gezocht en is de tweede helft een lust voor het oog voor het vele publiek. Bij Pancratius zijn vooral de broers Michael en Benjamin Vos gevaarlijk. Zo biedt Michael medespeler in de 45e. minuut Noud Brüchner een niet te missen kans, maar Brüchner krijgt bijna op de doellijn de bal verkeerd op zijn hoofd. In de tweede helft gaat Pancratius steeds meer tegen zichzelf spelen. De verdediging gaat één op één spelen, waardoor iedere counter van SCW gevaarlijk is.

Jeff de Vilder heeft de 2-0 op zijn voeten na een prachtige actie van Ammerlaan, maar faalt jammerlijk. Aan de andere kant is de 18-jarige SCW-goalie iedere situatie de baas en wordt verkozen tot 'man of the match'. Volgens vele liefhebbers had de jury er vanmiddag wel twee kunnen aanwijzen. Ammerlaan is volgende week helaas alleen weer in het vierde te bewonderen. Trainer Edwin van Maas: 'Als het vierde vrij is, mag ik Vincent altijd bellen. Ik hoop dus maar dat het een strenge winter wordt.

Pancratius- trainer Patrick van Leeuwen kan het eerste verlies slecht verwerken: "Toch zijn de complimenten voor SCW. We hebben vooral van onszelf verloren. De vele blessures bij ons vind ik geen excuus voor deze zeperd."