• Paul Coll in actie tijdens de finale van het WK squash.

    ANP Foto

'MeerSquasher Paul Coll tweede op WK Squash

HOOFDDORP De in Nederland woonachtige Paul Coll, speler van 'MeerSquash, heeft de finale gehaald van het WK squash 2019. Aan het toernooi in Doha (Qatar) deden 64 spelers mee, helaas zonder Nederlandse inbreng. De Nieuw-Zeelander, die al jaren Nederland als vaste uitvalsbasis heeft, was in de finale kansloos tegen Tarek Momen, de nummer drie van de wereld.

Paul Coll woont inmiddels al 5 jaar in Nederland en komt al die tijd uit voor 'MeerSquash Hoofddorp. Voor aanvang van het WK stond hij op een knappe vijfde plek op de wereldranglijst. Door het ontbreken van Ali Farag (de nummer één van de PSA World Ranking) lagen er kansen voor de concurrenten, waaronder 'Kiwi' Coll.

MARATHONPARTIJ In de derde ronde overleefde hij een marathonpartij van vijf games die maar liefst bij elkaar 119 minuten duurde. Ook in de halve finale had hij vijf games nodig om zich langs Marwan Elshorbagy te slaan. In de finale was de koek echter op en was Egyptenaar Tarek Momen met 3-0 te sterk.

Voor Coll staat deze week alweer het volgende toernooi voor de deur. Vanaf morgen komt hij in actie tijdens de Channal VAS Squash Championships, waar hij 3 jaar geleden doorbrak door als qualifier het toernooi te winnen. Volgende week komt Coll ook weer in actie op Nederlandse bodem. Dan treft hij met 'MeerSquash in de DPD Heren Eredivisie concurrent CS Drachten.