Opnieuw winst voor basketbaldames Dios

NIEUW-VENNEP De basketbaldames van Dios Vital 4 Skool hebben met de 25-67 winst in Amsterdam op Harlem Lakers opnieuw een fraai resultaat geboekt in het prille seizoen.

Tegenover de jonge speelsters (voor het grootste deel afkomstig uit een voormalig studententeam van SVU) stond een boel ervaring van de Vennepse vrouwen, die gecombineerd met snelheid, voor een flitsende start zorgden.

De grootste winst werd in de eerste twee kwarten behaald. Maureen Verhoeve en Ewa Srebrowska wisten elkaar in de voorhoede goed te vinden en zorgden voor een mooie reeks scores. Harlem Lakers was veel minder productief en Dios had bij rust al een voorsprong van 9-37.

In het derde kwart ontstond er wat chaos. Dios wilde te snel, had er moeite mee de kalmte te bewaren en rond te passen. De tegenstanders konden daarvan profiteren en scoorden vaker. Eenmaal gereset na een time-out had Dios weer de controle en flexibel in zowel aanval als verdediging zorgden ze steeds voor een verrassingseffect. Het streven om 60 punten te halen werd dik gehaald.