• ROBERT JOORE

Opnieuw nipte winst voor Dios basketbal

NIEUW-VENNEP Het was op het randje, maar toch hebben de basketbaldames van Dios Vital 4 Skool weer gewonnen. Door een goed eerste kwart, waarin Apollo 3 niet tot scoren kwam, had het Amsterdamse team in de Estafette uiteindelijk met 32-30 het nakijken.

Dios wilde maar wat graag revanche nemen op de met twee punten verloren uitwedstrijd. Dat bewezen ze meteen door een, zeker verdedigend, sterk optreden in de eerste tien minuten: 9-0. Achteraf gezien werd daar de overwinning behaald. Daarna ging Apollo meer schieten, ook van afstand. Ook hadden ze het weinig gevarieerde spel van Dios snel door en hier begonnen de Vennepse vrouwen het een beetje weg te geven: 5-10.

Het derde kwart was een onewomanshow van Ewa Srebrowska, die 12 van de 13 punten voor haar rekening nam. Twee driepunters, vier strafworpen en een gewone score, waarmee ze ook topscorer werd. Apollo zette er 12 punten tegenover en het laatste kwart begon met 27-22. Het werd voor Dios geen kwestie van uitlopen, maar een strijd voor behoud. De rust was moeilijk te bewaren, maar er stond wel een echt team in het veld. Apollo won met 5-8, maar de overwinning was een feit en Dios is naar de vijfde plek geklommen.