• Kagia

Ongenaakbaar Kagia walst over HYS heen

LISSERBROEK De vraag hoe Kagia de winterstop heeft verteert kan beantwoord worden met 'meer dan goed'. Op een moeilijk bespeelbaar veld in Haarlem werd HYS zaterdag aan de zegekar gebonden. Vooraf werd de wedstrijd tegen de Turkse Haarlemmers gezien als een lastige, maar met verzorgt veldspel werd vanaf de aftrap duidelijk dat Kagia een maatje te groot was voor de thuisploeg.

Al vroeg in de wedstrijd was het wie anders dan Tijs van der Schinkel die na een steekpass van Rens Lamboo de 0-1 liet aantekenen. Amper een kwartier later was het Van der Schinkel die met een afgemeten voorzet Jesper Imanse in staat stelde om de 0-2 binnen te schieten.

DOMINEREN Kagia bleef domineren, maar werd na ruim een half uur spelen slordiger in de opbouw wat leidde tot de enige kans voor HYS. Een scrimmage voor de goal van Zander Hogervorst werd uiteindelijk geen doelpunt. Het laatste wapenfeit voor rust kwam op naam van opnieuw Van der Schinkel, oog in oog met de keeper twijfelde hij een moment te lang waardoor er met een ruststand van 0-2 de kleedkamer werd opgezocht.

Pal na rust volgde de definitieve knock-out voor HYS. Lamboo vond Van der Schinkel die zijn doelpuntentotaal nog maar eens opschroefde en de 0-3 aantekende. Op zo'n moment zou je kunnen verwachten dat de wedstrijd naar het einde kabbelt, maar Kagia bleef naar hartenlust het vijandige doel bestoken.

SLOTAKKOORD Halverwege de tweede helft was het 'Man of the Match' Van der Schinkel die Imanse bediende die de 0-4 op zijn naam liet noteren. Kort liet Roy Hogewoning van zich spreken, hij schoot - wederom op aangeven van Van der Schinkel - de 0-5 binnen. Het slotakkoord kwam van de voet van Rens Lamboo. Een toegekende vrij trap op 20 meter van het doel van HYS werd met uiterste vakkundigheid door Lamboo in de verre hoek binnen geschoten. 

Na afloop was er zoals wel eerder dit seizoen heugelijk nieuws voor Kagia. Nummer drie Pancratius won het duel van nummer twee D.E.M met 0-1, waardoor de voorsprong van Kagia groeide naar negen punten. Komende week treft Kagia Koninklijke H.F.C, dat knap met 6-1 van FC VVC.