• Een verraste Esmee Visser met de door inwoners van Beinsdorp bij elkaar gespaarde cheque.

    Annemiek Cornelissen

Olympisch kampioen Esmee Visser heeft nieuwe ploeg

BEINSDORP Esmee Visser kan zich weer volledig gaan richten op het schaatsen. Deze week werd namelijk bekend dat de Beinsdorpse eindelijk onderdak heeft gevonden bij een nieuwe ploeg en sponsor: Infestos.

De in Beinsdorp geboren Visser was al lange tijd op zoek naar een nieuwe sponsor. Visser won tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea afgelopen winter nog een gouden medaille op de 5.000 meter, maar die prestatie was niet genoeg om een plek in een schaatsploeg te garanderen. Sterker, zelfs Ireen Wüst, de meest succesvolle olympiër die Nederland ooit heeft gekend, moest lang zoeken naar een nieuwe ploeg.

TALENTONTWIKKELING Die zoektocht is nu ten einde, zo bleek deze week. De Enschedese investeringsmaatschappij Infestos heeft toegezegd een team te gaan ondersteunen waar onder meer Wüst en Visser onderdeel van uit gaan maken. In de plannen van het Enschedese bedrijf met de schaatsploeg is vooral veel ruimte voor talentontwikkeling. Het bedrijf gaat zich in ieder geval de komende 4 jaar inzetten in het schaatsen.

Visser werd onlangs nog verrast door de inwoners van haar geboortedorp. Tijdens het festival Beinsdorp Local Live werd de ijsbaan in het dorp officieel omgedoopt tot Esmee Visssser IJsbaan. Daarnaast schonken de Beinsdorpers hun beroemde dorpsgenoot een cheque ter waarde van 2.018 euro om haar de mogelijkheid te geven door te kunnen trainen.

Visser reageerde op Twitter enthousiast op het nieuws. "Super blij met nieuwe ploeg, sponsor en project."