Nipt verlies voor basketbaldames Dios

NIEUW-VENNEP In een spannende strijd hebben de basketbaldames van Dios Vital 4 Skool het zaterdag in Amsterdam net niet gered tegen Apollo 3. Door overtredingen en niet ingrijpen van de scheidsrechters had Dios in de finale het nakijken met 45-43.

Voor rust speelde Dios sterk. Met mooi opgezette aanvallen, leuke 1 op 1 acties, een sterke verdediging en snelle breaks werd het eerste kwart 12-15. In het tweede kwart maakte Apollo het ze iets lastiger, maar ook toen was Dios, met onder andere een driepunter van Ewa Srebrowska, de betere: 10-13. In het derde kwart verdedigde Apollo sterker.

Dios kwam er moeilijk doorheen, de zone werd uiteen gerukt en drie minuten lang lukte het scoren niet: 13-6. Dios had in het begin van het vierde kwart meer balbezit, raakte uit de flow, maar veerde weer op met vrije worpen en een driepunter van Karin Rijnbeek.

Met mooie individuele acties ontwikkelde zich een harde, spannende strijd, waarbij Apollo veelvuldig Vennepse lay-ups onderbrak door op armen te slaan. De scheidsrechters floten daar niet voor. Zo veranderde de 37-43 voorsprong van Dios in het nipte verlies.