• Kagia eerder dit seizoen in actie tegen HFC.

    Robert Joore

Lisserbroekse voetbaltrots Kagia op rand van kampioenschap

LISSERBROEK De spanning stijgt in Lisserbroek. De plaatselijke voetbaltrots Kagia kan morgen kampioen worden in de 3de klasse B en dat is een ervaring die de inwoners van het dorp niet vaak meemaken.

Nee, het is zeker geen simpel een-tweetje, het kampioenschap van Kagia. Allereerst moet de club uit Lisserbroek zelf winnen, op bezoek bij United/DAVO in Haarlem. Natuurlijk is de gedoodverfde kampioen nog altijd ongeslagen en werd in december de Haarlemse tegenstander nog met 2-0 verslagen. Maar het is nog even de vraag of eventuele kampioenstress nog roet in het eten gaat gooien. 

FESTIVITEITEN Mocht Kagia echter winnen, en achtervolger Stormvogels punten laten liggen bij ZSGOWMS, dan is de titel een feit. En kunnen de festiviteiten dus losbarsten. Het is de bedoeling dat in dat geval de selectie om ongeveer 17.00 uur terugkeert in Lisserbroek. Vanaf 17.45 uur gaan spelers en staf op een platte kar door het dorp, en uiteraard hopen ze dat heel Lisserbroek ze even toe komt juichen.

Vervolgens is er uiteraard een moment ingepland voor de huldiging van de kampioen. Het gehele programma is hier te vinden.