Korfballers halen kampioenschap binnen

NIEUW-VENNEP De korfballers van KIOS hebben drie wedstrijden voor het einde ongeslagen het kampioenschap binnengehaald. De op de tweede plaats staande 'concurrenten' Madjoe en Luno, kunnen met 7 punten achterstand niet meer aanhaken.

Madjoe verloor verrassend met grote cijfers in Strijen van Ventura en Luno werd door de Vennepers zelf met de alleszeggende cijfers 26-10 teruggestuurd naar Linschoten.

Het begin was niet helemaal wat de trouwe supporters hadden verwacht van de KIOS eerste aanval. Tot de 10de minuut bleef het 0 - 0, maar toen Rick Blom uit een hele mooie aanval, waar het hele vak aan deelnam, de score opende, was de ban gebroken.

Weliswaar werd het nog 1-1, maar de tweede aanval stond op scherp en afstandtreffers van Jeroen Vos en Rico Landman brachten de 3-1 op het scorebord. Via 4-2 van Ilse Landman, had de 2de aanval slechts 1 minuut nodig om het verschil, via Simone Heemstra en Rico Landman op 4 te brengen. Luno knokte zich nog terug tot 6-5, maar KIOS scoorde er vier op rij en dat leverde een 10-5 voorsprong op bij rust.

Binnen 8 minuten na rust was de strijd definitief gestreden, toen KIOS de stand op 14-5 had gebracht. Vervolgens zag het enthousiaste publiek nog fraaie staaltjes van het thuisteam, onder andere drie schitterende afstandschoten van Bo van Tol, waarbij de korf niet eens geraakt werd en flitsende doorloopballen van Anouk Harting, en Stephan Janszen.

De laatste minuut, met een staande ovatie van het KIOS publiek, werd nog afgesloten met afstandstreffers van Rico Landman en Jeroen Vos.

Vervolgens was het tijd voor de champagne voor coach Marc Krook en zijn team.

De gewenste promotie naar de tweede klasse is nu bereikt, maar KIOS wil met deze selectie doorpakken naar de eerste klasse. Met coach Marc Krook is reeds overeenstemming bereikt over minimaal nog een jaar verlenging.

Op de foto: Achterste rij: Stephan Janszen, Marc Krook, Rick Blom, Rico Landman, Jeroen Vos. Voorste rij: Ilse Landman, Bo van Tol, Anouk Harting en Simone Heemstra.