• Kios verslaag Dijkvogels en gaat onbedreigd aan kop.

    Eigen foto

KIOS loopt verder uit op ranglijst

NIEUW-VENNEP Het zijn mooie tijden voor de korfballers van KIOS. Door de 16-13 overwinning op Dijkvogels afgelopen weekeinde, en de nederlaag van nummer twee KZ Danaiden hebben de Vennepers inmiddels duidelijk de leiding genomen in de 2de klasse E. KIOS heeft nu vier punten voorsprong op de nummer twee.

Belangrijk onderdeel van het spel van KIOS is het rebounden van de heren. Met name Simone Heemstra (die vier treffers liet aantekenen) en Lisa Landman (driemaal trefzeker) konden hiervan in hun vak met Jeroen Vos en Rico Landman profiteren. In het andere vak was het Daan Landman (vijf punten) die goed gebruik maakte van het afvangwerk van Rick Blom.

VERSLAPPING Het begin van KIOS was overdonderend, want na 20 minuten was het al 6-0 in het voordeel van de thuisploeg. Een kleine verslapping vlak voor rust gaf Dijkvogels de kans om terug te komen tot 9-5.

De tweede helft begon wederom uitstekend want KIOS liep direct uit naar 12-5 Met nog een kwartier te spelen werd het dankzij het vierde doelpunt van Simone Heemstra in de tweede helft 15-8 en leek het gespeeld.

STRAFWORP Toen kwam er roest in de geoliede machine en Dijkvogels kwam zelfs terug tot 15-13 en rook kansen. Daan Landman maakte aan alle onzekerheid een eind (want die was er inmiddels) door er uit een strafworp 16-13 van te maken. Het was voor Landman zijn vijfde treffer.

Komend weekeinde gaat KIOS op bezoek bij de studentenclub Paal Centraal uit Delft en gezien de stand zou dit geen problemen op mogen leveren. Paal Centraal staat stijf onderaan met nul punten uit vijf wedstrijden.