KIOS blijft op koers

NIEUW-VENNEP Ook de korfballers van Gemini hebben tegen de koploper uit Nieuw-Vennep geen schijn van kans gehad.

In Gouda zette KIOS de zegereeks voort door de op de voorlaatste plaats staande ploeg met 12-29 te verslaan. Gemini speelde vrij fysiek, en kreeg van de scheidsrechter veel mogelijkheden om dat vol te houden. Daar moest KIOS zich even op in stellen. Toen dat eenmaal goed voor elkaar was nam men vlot afstand. Bij rust stond het 4-14.

Het valt de ploeg van Marc Krook te prijzen dat men in de tweede helft geen genoegen neemt met zo'n stand. Ook na de rust valt er veel te genieten. KIOS startte de tweede helft flitsend. Een goed ingestudeerde beginbal (komt dat zien) werd door Rico Landman mooi afgerond. De honger naar meer doelpunten is iedere keer pas in de laatste minuut gestild. Daarbij deed ook nog de, tien minuten voor tijd, debuterende Jaimy Onwezen een duit in het zakje door van afstand te scoren.

Het mooiste nieuws van de dag volgde later op de avond, toen bekend werd dat het op twee punten volgende Madjoe (Rijnsburg) een punt had laten liggen bij NIO in Rotterdam. Daardoor is het verschil met de nummer twee nu 3 punten. Volgende week wacht om 18.40 uur NIO in de Estafette. Een week later de belangrijke wedstrijd bij Madjoe (15.40 uur).