Kios begint goed aan competitie

NIEUW-VENNEP De korfballers van het Vennepse Kios zijn de veldcompetitie uitstekend begonnen. Dankzij een zwaarbevochten 16-14 overwinning op ODO uit Maasland bleven de twee wedstrijdpunten afgelopen weekeinde in Nieuw-Vennep.

Kios begon ijzersterk aan het duel. Rick Blom had slechts twee doelpogingen nodig om zijn team op een 2-0 voorsprong te zetten. De thuisploeg liep binnen een kwartier uit naar 5-2, maar ODO kwam snel terug tot 5-4 waarna coach Marc Krook zijn eerste time-out nam. Dat pakte goed uit want Daan Landman scoorde direct daarna van afstand de 6-4.

LANGSZIJ De rust kwam uiteindelijk bij een 8-6 voorsprong voor de oranjehemden, maar na rust kwamen de bezoekers toch langszij. Via een strafworp van ODO werd het 8-8. Opnieuw sloeg Kios, binnen 4 minuten, een gat van drie punten. Ditmaal via tweemaal Anouk Harting en eenmaal Jeroen Vos.

Het duel bleef op en neer gaan en ODO kwam - ook binnen 4 minuten - wederom terug via drie treffers. Coach Krook besloot tot een tweede time-out en opnieuw met succes, want Rico Landman scoorde direct.

AFVANGWERK Het werd uiteindelijk 13-13 en het kon nog alle kanten op. Voor de Vennepers werd het gelukkig de goede kant, mede door zeer sterk afvangwerk van Jeroen Vos. Eerst kon Rico Landman hiervan profiteren door drie keer achter elkaar te kunnen aanleggen, waarna Vos zelf ook nog zijn tegenstander onder de korf te slim af was en handig de 15-13 inschoot. ODO kwam nog op 15-14, maar een benutte strafworp van Daan Landman, bracht de beslissing en de 16-14 overwinning.

Komend weekeinde gaat Kios op zaterdag 15 september op bezoek bij het Haarlemse Rapid, dat eveneens zijn eerste wedstrijd heeft gewonnen. Het duel in het Korfbalcentrum aan de Kleverlaan begint om 15.30 uur.