• TC De Kikkers

Kikkerjeugd tennist met ouders

NIEUW-VENNEP Het was weer volle bak afgelopen zondag bij T.C. de Kikkers tijdens het HBG ouderkind toernooi. Maar liefst 108 deelnemers deden mee aan het toernooi.

Veel blije gezichten op de tennisbaan, de kinderen vonden het prachtig om een keer met hun vader, moeder, oom of tante te tennissen tegen andere koppels. De ouders deden het niet altijd even goed, "Papa, doe nou eens je best" of "Mama, hoe kun je die bal nou fout slaan" werd regelmatig gehoord op de baan.

Ook de volwassenen genoten er zichtbaar van om samen met hun kind, neefje of nichtje op de baan te staan. Het maakte niet uit of je als volwassene lid was bij T.C. de Kikkers of dat je nog nooit gespeeld had, iedereen mocht meedoen. Elk koppel speelde vier wedstrijden van een half uur waarbij het ging om de gezelligheid en het plezier op de baan. Er werd om de eer gespeeld, de standen hoefden niet te worden doorgegeven. Afhankelijk van de leeftijd van het kind werd er gespeeld op miniveld, op ¾ van de baan of op heel veld met een groene of gele bal.

Ook aan de innerlijke mens was gedacht. Tussen de middag konden de deelnemers genieten van een heerlijk buffet dat was klaargemaakt door Myrthe van 'Myrthe's Keuken'. Na afloop van de wedstrijden was er nog een ijsje voor alle kinderen. Dat iedereen het leuk had gevonden bleek wel na afloop van het toernooi, veel ouderen bleven door tennissen met hun kinderen of nog even doorkletsen op het terras.

De volgende twee evenementen zitten er al weer aan te komen, het tenniskamp voor de jeugd van 15 tot en met 19 juli en het altijd gezellige Kikkers Open van 20 tot en met 28 juli.