• ELPA Producties

Kids 4 Kids sportdag

NIEUW-VENNEP Bijna 400 basisschoolleerlingen komen donderdag 27 juni in beweging tijdens de sportdag Kids 4 Kids in Nieuw-Vennep. Organisator Team Sportservice Haarlemmermeer biedt de deelnemers een programma vol beweegplezier en lanceert het nieuwe JOGG-thema: groente... zet je tanden erin. Wethouder Mieke Booij en kinderburgemeester Sammy Suliman zorgen voor een feestelijke opening.

GROENTE EN FRUIT De negende editie van Kids 4 Kids wordt groots aangepakt. Naast heel veel sporten, zoals voetbal, hockey, dans, zitvolleybal en kickboksen, is er een speciaal groente- en fruitplein van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De opbrengsten van de sportdag worden gedoneerd aan Jeugdfonds Sport & Cultuur, die zich inzet om kinderen uit gezinnen met weinig geld toch deel te laten nemen aan sport- of cultuuractiviteiten.

FIETSEN VOOR JE SMOOTHIE "Tijdens Kids 4 Kids zetten we groente en fruit op een vrolijke manier in de spotlight, bijvoorbeeld met onze speciale smoothie-fietsen met onze ambassadeurs de Healthy Sisters. Zij laten zien hoe leuk het is om al trappend je eigen smoothie te blenden en 'm daarna op te drinken", zegt JOGG-regisseur Celine van Loe. Naast de smoothie-fietsen is er op het groente- en fruitplein een estafette, een quiz en een proeverij van groente en fruit.  "Al deze activiteiten staan in het teken van het nieuwe JOGG-thema: groente... zet je tanden erin. Groente eten is goed voor de gezondheid. Een dag biedt, naast het avondeten, voldoende eetmomenten waarop kinderen van alle leeftijden groente kunnen eten. Denk aan de schoolpauzes, de lunch, de snackmomenten bij thuiskomst uit school of na het sporten. "Kids 4 Kids is het moment dat we het nieuwe thema lanceren. Later in het jaar besteden we natuurlijk ook nog aandacht aan het eten van groente", aldus Van Loe.
Jongeren Op Gezond Gewicht

DEELNEMERS Aan Kids 4 Kids nemen de leerlingen uit groep 7 en 8 van Christelijke basisschool Vesterhavet, Icbs de Tweemaster, Obs de Bosrank, Obs Margrietschool, Obs de Tovercirkel en Opmaat deel. De professionele docenten van Team Sportservice Haarlemmermeer bieden verschillende sporten aan, zoals voetbal, hockey, zitvolleybal, dansen en kickboksen. Het evenement vindt plaats van 09.00 tot 15.00 uur op de velden van MHC de Kikkers.