• Jan Willem Heemstra

Kampioensbal bij KIOS

NIEUW-VENNEP De korfballers bij KIOS hebben een historisch zaalseizoen achter de rug. Waren KIOS 1, 2 en 3 vorige week al kampioen geworden, dit keer was het de beurt aan het junioren A1 team, dat in Noordwijk de naaste concurrent Fluks A1 in een rechtstreeks kampioensduel met 8 – 16 ruim versloeg. De KIOS dames hadden met 14 van de 16 doelpunten een bijzonder groot aandeel in deze overwinning.

KIOS 1 ontving het reeds gedegradeerde Thor en had, na het al meer dan geslaagde zaalseizoen met een ongeslagen kampioenschap en de daarbij behorende promotie, nog één uitdaging, namelijk de magische grens van 400 doelpunten te halen. Daarvoor moest er in deze laatste wedstrijd 34 keer gescoord worden.

Met de rust lagen de Vennepers nog op schema met een 17 – 3 voorsprong, maar uiteindelijk werd het "slechts" 30 – 8. Daan Landman, de vervanger van de geblesseerde Stephan Janszen, gaf zijn visitekaartje af met 9 doelpunten.

Ook KIOS 2 en KIOS 3 wonnen hun laatste wedstrijd.

Volgende week zaterdag is het clubhuis van KIOS omgebouwd tot een soort KIOS Heineken Holland Huis en zullen alle kampioenen uitgebreid gehuldigd worden.