• Van links af Mark Scholte, Rene Ras en Kagia-voorzitter Richard Trompert.

    Eigen foto

Kagia-trainer Rene Ras verlengt contract met één jaar

LISSERBROEK Kagia-trainer Rene Ras heeft zijn contract met één seizoen verlengt. De trainer, die momenteel zonder puntverlies bovenaan staat in de competitie en onlangs al de eerste periodetitel binnensleepte, is nu tot het eind van het seizoen 2019-2020 aan de oranjehemden verbonden.

Ras geeft aan het erg naar zijn zin te hebben bij Kagia. "Niet de alleen de spelersgroep is talentvol maar ook alle voorzieningen rondom de selectie zijn bij v.v. Kagia fantastisch geregeld. Ik hoef me echt alleen maar bezig te houden met de spelers, het team de trainingen en wedstrijden, de overige zaken worden allemaal voor mij geregeld. En dat is erg prettig werken voor een trainer."

SAMENWERKING Ook de samenwerking met de (technische) staf is zeer positief zegt Ras en hij hoopt mijn zijn vroegtijdige verlenging dat ook de andere stafleden snel verlengen zodat de blikken weer snel op dit seizoen gericht zijn.

Mark Scholte is namens v.v. Kagia net zo enthousiast met de contractverlenging. "Wij zijn in de sollicitatieprocedure zeer zorgvuldig te werk gegaan en hebben een trainer gezocht die past in het plaatje van de club en oog heeft voor de gehele selectie. Samen met de staf, een delegatie spelers, het bestuur en de voetbaltechnische commissie hebben we hele leuke gesprekken gehad."

PLAATJE Volgens Scholte past de trainer en persoon Rene Ras het beste in het plaatje. "Het is dan super tof om een jaar later te zien dat het niet alleen 'mooie' woorden waren. Rene past bij club. Hij heeft oog voor de cultuur van de club en speelt het spelletje voetbal zoals wij dat graag bij v.v. Kagia zien. Gezien de sfeer in de selectie en het plezier waarmee zowel v.v. Kagia 1 als 2 voetballen was het geen lastig gesprek."