• Eigen foto

Kagia pakt eerste periodetitel na zege bij Koninklijke HFC

LISSERBROEK Kagia blijft ongenaakbaar in de competitie. De Lisserbroekers pakten zaterdag door een overwinning op nummer twee Koninklijke HFC (0-1) de eerste periodetitel.

Reikhalzend werd er uitgekeken naar het duel in Haarlem door alles en iedereen wat Kagia een warm hart toedraagt. Zou de ploeg dan voor het eerst sinds tijden een prijsje pakken? Het mocht uiteindelijk zo zijn voor de Lisserbroekers, want niet alleen de periode werd gepakt, maar er werd ook een enorm gat van acht punten geslagen met de concurrentie.

TEVREDEN Dat laatste was natuurlijk het allerbelangrijkste voor de hoofdtrainer van de oranjehemden, René Ras. Tevreden was hij met de wijze waarop zijn ploeg die eerste prijs van het seizoen binnen had gehaald. Toch stemde de stand op de ranglijst hem tot meer tevredenheid. "Ik denk dat de wedstrijd op bezoek bij DEM (0-1 winst, red.) het sleutelduel was", doelde de Lisser op het eerste competitieduel van dit seizoen. "Vanaf dat moment zijn we in een positieve flow terecht gekomen. Ik denk dat wij heer en meester waren tegen HFC. We hadden het misschien iets eerder kunnen beslissen."

De Kagianen moesten door de 5-3-2-formatie van de Haarlemmers heen spelen en deden dit met geduld en zelfvertrouwen. De Lisserbroekers kregen via Jesper Imanse, Rens Lamboo en Tijs van der Schinkel zelfs wat kansjes op de openingstreffer, maar hadden het vizier niet op scherp. In de tweede helft was dit wel het geval.

KOELBLOEDIG Topscorer Van der Schinkel, werd door de inschuivende verdediger Glenn Lobbezoo gezocht in de diepte en kon op het vijandelijke doel af. De aanvaller bleef koelbloedig en schoot raak: 0-1. De ploeg van Ras ging op zoek naar meer, tot ongenoegen van de oefenmeester zelf.

"Voor mij was het allerbelangrijkste dat we die 'nul' zouden houden. Waarom moeten de backs per se doorkomen tot aan de laatste minuut?", vroeg hij zichzelf af. "Ik heb tot 20 minuten voor tijd rustig op de bank gezeten. Ik denk dat de jongens het goed hebben opgepakt vandaag."

SCENARIO De thuisploeg kreeg nog één enorme kans, maar door puik keeperswerk van Sander Hogervorst werd het ergste scenario, puntverlies, voorkomen. Zodoende pakte Kagia de eerste periodetitel van het seizoen en slaat het dus een gat van acht punten met de concurrentie.