• Kagia

Kagia kroont zich 'herbstmeister' na zege op Overbos

LISSERBROEK Kagia is winterkampioen, of, zoals ze in Duitsland zo mooi zeggen: 'herbstmeister'. De Lisserbroekers wonnen met 4-2 van Overbos en zijn dit kalenderjaar in ieder geval niet meer te achterhalen.

Het was afwachten hoe Kagia om zou gaan met het eerste puntverlies van vorige week, toen werd gelijkgespeeld tegen Stormvogels. Tegenstander Overbos was bezig aan een goede reeks en Kagia was dus gewaarschuwd dat er een ploeg met zelfvertrouwen naar Lisserbroek was gekomen.

LANGE BAL Doordat Overbos vanaf de start de lange bal hanteerde was het lastig voetballen voor Kagia. In de 25ste minuut werd één van deze lange ballen op de rand van het 16-metergebied terug gekopt naar een inlopende middenvelder die vrij baan kreeg om de 0-1 aan te tekenen.

Erg lang kon Overbos niet genieten van deze voorsprong want een minuut later was de stand alweer gelijk. Na een heerlijke pass van Rens Lamboo was het Dirk Jan Ligtenberg die de bal over de uitlopende keeper van Overbos heen kopte: 1-1.

SCHERPTE Doordat de scherpte voorin bij Kagia ontbrak werd de rust bereikt met een gelijke stand. Na rust schoot Kagia uit de startblokken. De mee opgestoomde rechtsback van Kagia Pascal Timmermans had een afgemeten voorzet in huis om de sterk acterende Roy Hogewoning in staat te stellen om de 2-1 binnen te koppen.

Kagia bleef de betere ploeg. Dit overwicht werd uitbetaald toen Rens Lamboo tot grote vreugde zijn corner direct in het doel zag belanden (3-1) .Roy Hogewoning claimde na afloop nog wel dat hij de bal met zijn blonde lokken toucheerde maar de goal bleef op naam van Lamboo.

IN HET SLOT Hierna werd er verzuimd om de wedstrijd in het slot te gooien. Grote kansen van onder meer Dirk Jan Ligtenberg en Tijs van der Schinkel werden niet benut waardoor Overbos in een resultaat bleef geloven. In de 78ste minuut werd dat geloof beloond en scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer (3-2).

Wederom was het Kagia dat een snel antwoord had na deze tegenvaller. In de 80ste minuut soleerde Tijs van der Schinkel door de Overbos-verdediging om Roy Hogewoning in staat te stellen om toch zijn tweede van de middag te kunnen laten noteren. Overbos zag vervolgens in de slotfase nog een goal afgekeurd worden door de scheidsrechter wegen buitenspel. Verder dat dit wapenfeit kwam de ploeg uit Hoofddorp niet meer en doordat Kagia de kansen die zij kregen niet meer benutte, eindigde de wedstrijd in een 4-2 overwinning voor Kagia.

VOORSPRONG Na afloop was er heugelijk nieuws vanaf de andere velden. De concurrentie verspeelde punten zodat Kagia weer een voorsprong van 8 punten te pakken heeft.