• Frans Tol

Gepromoveerd DIOS 1 presenteert nieuwe spelers | Zondag start competitie

Frans Tol

NIEUW-VENNEP Vol vertrouwen in het nieuwe seizoen, melden teammanager André van Wees, trainer/coach Dave Lange en assistent trainer/coach Ruben Kienhorst van het eerste elftal van DIOS dat zij het seizoen kunnen ingaan met viif nieuwe spelers.

Spelers die voorheen bij DIOS speelden maar na de promotie naar de 3de klasse weer teruggekeerd op het nest zijn. "Wij zijn in het jaar van het 70-jarig bestaan met een prima elftal gepromoveerd naar de 3de klasse en zijn dus blij dat dit in zo'n historisch jaar gelukt en na 17 jaar weer terug zijn."

Dave Lange herinnert zich nog hoe dat toen was: "In het toenmalig elftal promoveerde wij in 1999/2000 van de vierde naar de derde klasse, na eerst al vanuit de vijfde klasse gepromoveerd te zijn. Maar na 70 jaar is DIOS nog steeds springlevend en ambitieus." André van Wees geeft aan dat de organisatie vanwege die ambitie steeds professioneler wordt: "De staf is uitgebreid met extra begeleiding, er zijn afspraken met DOE-fysio en er is een coördinator aangesteld voor de coördinatie met het 2de elftal dat ook na 15 jaar gepromoveerd is."

De teruggekeerde spelers zijn Jeffrey Hoefkens en Daniël Verbeek die van Hoofddorp komen, Nairo Tschumie die van Pancratius komt en Darius Broxterman en Jesse van Wees die terugkeerden vanuit VVC. Volgens Kienhorst omvat de selectie voor het eerste en tweede elftal 37 man: "Daaruit kunnen wij twee goed spelende teams opstellen voor de 26 wedstrijden in West 2 dat meer op het zuiden gericht is."

In die competitie komen zij elftallen tegen van onder anderen Altior, Bernardus, Aalsmeer, Rijnland, Stompwijk, Warmunda en WVC. Zondag speelden zij voor de KNVB-beker tegen United/Davo. Van Wees: 'Wij willen meer doen met het elftal zoals een trainingskamp in Barcelona. Daarvoor gaan wij nog activiteiten organiseren. Bovendien gaat het elftal helpen met het schilderen van het clubhuis en het trainen van de jeugd. Maar hoofddoelstelling dit seizoen is toch een waardige derdeklasser te zijn."

Op de foto, van links naar rechts: teammanager André van Wees, Jeffrey Hoefkens, Jesse van Wees, Daniël Verbeek, Nairo Schumie en coach Dave Lange.