• Jan Klootwijk

FC VVC nipt langs Overbos

NIEUW-VENNEP Na de thriller van een week geleden op bezoek bij VVA/Spartaan stond afgelopen zaterdag voor FC VVC een nieuwe Meerse derby op de planning. Buurman Overbos uit Hoofddorp, dat nog puntloos was, werd op een 1-0 nederlaag getrakteerd.

VVC moest het, mede door blessures en vakanties, zonder een aantal spelers doen. Dat, en de wetenschap dat Overbos nog geen punt haalde deze competitie en daarom vast voor iedere meter wilde strijden, maakte dat de thuisploeg vooraf wist dat het de borst nat kon maken.

OPPORTUNISTISCH Overbos begon opportunistisch door met de lange bal hun spitsen in te spelen, maar de verdediging van VVC gaf geen krimp. Na een minuut of 15 slaagden de Vennepers er steeds meer in zich onder de druk uit te spelen en kregen de middenvelders vat op het spel. Met name de scheidsrechter was in die fase, naar de mening van VVC, de grootste tegenstander. Dit omdat hij, zo vond de thuisploeg te veel overtredingen van de tegenpartij onbestraft liet.

In de 33ste minuut maakte VVC aan alle negativiteit een einde, door op voorsprong te komen. Ondanks het nodige aandringen van Overbos gingen beide teams met deze stand de kleedkamer in voor de rust.

AANSPRAAK In de tweede helft ging een nog feller Overbos op zoek naar de gelijkmaker, de Hoofddorpers vonden dat ze wel aanspraak konden maken op in ieder geval een punt. Maar opnieuw weigerde de achterhoede van VVC te buigen. In de 65ste minuut kwam VVC alleen voor de keeper, maar deze bal verdween naast het doel waarmee de thuisploeg het naliet op 2-0 te komen en de wedstrijd in het slot te gooien.

VVC bleef op zoek naar het verlossende doelpunt, en dat leek er te komen toen een aanvaller van de thuisploeg in het strafschopgebied onderuit werd getrokken. Althans, dat dacht alles en iedereen dat VVC een warm hart toedraagt. De leidsman besloot echter anders en gaf de aanvaller geel. Zijn tweede, waardoor VVC nog zo'n 20 minuten met tien man verder moest.

STRIJD De tien overgebleven VVC'ers bleven combineren en speelde met twee spitsen waar de verdediging van Overbos ook in overtal de handen aan vol had. VVC bracht nog een extra middenvelder om daar meer strijd te verkrijgen, maar op één of andere manier wilde het maar niet lukken om Overbos definitief met de rug tegen de muur te zetten. Sterker, de keeper van de Vennepers moest een kwartier voor tijd meermaals ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen.

Overbos begon steeds slordiger te spelen en zag VVC nog twee kleine kansen krijgen, maar het was niet genoeg om nog een punt te pakken. Na 96 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en floot hij voor het laatst.

PRESTIGE Al met al geen fijne wedstrijd voor VVC, dat het vizier dan ook snel zal richten op komende zaterdag. Dan staat de derby tegen het Lisserbroekse Kagia op het programma. Kagia is net als VVC nog altijd zonder puntverlies, dus naast prestige staat ook plek 1 op de ranglijst op het spel.