• Vincent Jannink

Eerste wereldbekerzege voor debutant Esmee Visser

BEINSDORP Schaatster Esmee Visser heeft goud gewonnen op de 3.000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Japanse Obihiro. De Beinsdorpse eindigde bij haar debuut in de A-groep meteen op de hoogste trede. 

Visser is olympisch kampioen op de langste afstand die de vrouwen doorgaans afleggen, de 5.000 meter. Maar die afstand stond in Obihiro niet op het programma en dus kwam Visser uit op de 3.000 meter. Het was het debuut voor de Beinsdorpse in de A-groep, maar daar liet Visser zich duidelijk niet door afleiden. Ze snelde in een tijd van 4.04,61 naar de eerste plaats en een nieuw baanrecord en was daarmee bijna een seconde sneller dan nummer twee Natalia Voronina en nummer drie Martina Sablikova.

Het begin van de race van de Beinsdorpse was rommelig, ze kwam zelfs bijna in botsing met haar directe tegenstander en landgenoot Melissa Wijfje. Het had geen gevolgen voor de rest van de race. "Een mooi begin", zo vertelde Visser tegen de NOS. "Ik vond mijn race niet heel goed, maar ik word eerste dus natuurlijk ben ik heel blij."