• Ab Donker

DIOS kan niet op tegen bliksemstart Aalsmeer

NIEUW-VENNEP DIOS heeft het Aalsmeer alleen in de tweede helft moeilijk kunnen maken. Na 90 minuten stond er een eindstand van 4-2 op het bord, waardoor de thuisclub mee blijft doen voor de derde periodetitel.

Daarmee is meteen duidelijk waarom Aalsmeer furieus uit de startblokken kwam: er viel nog wat te halen, terwijl voor de mannen van hoofdtrainer Dave Lange het seizoen nu al geslaagd is. DIOS staat prachtig in de middenmoot en dat als nieuwkomer in de derde klasse. Dat is wellicht ook de reden dat DIOS niet alert genoeg reageerde en al snel op een 1-0 achterstand kwam. Via een omstreden penalty werd het vervolgens 2-0, waarna Jordi Frolijk er 2-1 van wist te maken.

Even leek het erop dat het nog een wedstrijd kon worden, maar ondanks de veel betere tweede helft van DIOSwerd het geen 3-3 maar liep Aalsmeer uit naar 4-2. 

"We waren heel lang zeker niet de mindere. We kregen zelfs kansjes, maar die gingen er niet in. En dan krijg je de bekende voetbalwetten. Dan krijg je ze tegen."

De hele wedstrijd overziend is Lange niet ontevreden. Dat geldt ook over het hele seizoen. Hij wil daarom graag bij DIOS blijven om verder te werken met deze groep en het aanstormend talent. Het bestuur wil dat ook. Er komt dus nog een jaar bij.

"We hebben dit seizoen veel lang geblesseerden gehad. Hopelijk hebben we daar straks minder last van. En ik hoop echt dat deze groep bij elkaar blijft. Wie weet wat we dan nog kunnen bereiken."

Voor volgende week belooft hij in ieder geval een DIOS neer te zetten dat haar sportieve plicht doet tegen kampioenskandidaat Altior. Bij winst zijn ze kampioen. De thuiswedstrijd tegen de koploper begint om 14 uur.

DIOS kan niet op tegen bliksemstart Aalsmeer.