• Frans Tol

DIOS kampioen van het dorp

NIEUW-VENNEP "Je ziet het: sport verbroedert!" Voorzitter Peter Damen van sv DIOS wil voor het begin van de wedstrijd tussen de eerste elftallen van DIOS en VVC graag even kwijt dat hij het initiatief voor deze 2 dagen vol sportieve strijd fantastisch vindt. "Dit is eigenlijk een al langer gekoesterde wens. Op deze dagen worden er 53 onderlinge derby’s gespeeld. Dat is toch geweldig?"

Rob de Kleijn, voorzitter van Fc VVC vult hem daarbij aan: "Laat dit maar het begin zijn van een mooie traditie als start van de Feestweek. Volgend jaar doen wij dat dan bij VVC." De Kleijn benadrukt nog het geweldig te vinden dat op deze dagen klasgenoten, vrienden, vriendinnen en buren elkaar hier bestrijden. "En je ziet, de sfeer is prima. Dit idee was er al eerder. Maar wij hebben een nieuw bestuur en toen DIOS hiermee bij ons kwam hebben wij nu wel ingestemd."

Hoogtepunt op het Jan Schrama Sportcomplex van DIOS, waar teams van VVC en DIOS 2 dagen lang tegen elkaar uitkomen, is natuurlijk de wedstrijd tussen de eerste elftallen. Langs de lijnen valt te horen dat het jammer is dat juist clubicoon Jan Schrama - die mee is met het Jeugdkamp van DIOS - dit evenement moet missen. Maar in een hoek van het veld is hij toch echt te vinden. "Ja, ik wil dit niet missen. Dit evenement had er al eerder moeten komen, vooral ook omdat deze wedstrijd mooi voetbal laat zien van vrijwel gelijkwaardige elftallen." Beide elftallen presteerden afgelopen seizoen prima in de 3de klasse: VVC op zaterdag, DIOS op zondag.

Dan de wedstrijd. Die leverde in de eerste 45 minuten geen doelpunten op. VVC begon sterk maar DIOS hield stand. Daarna golfde het met regelmatig mooie aanvallen heen en weer. De doelpunten vielen na rust. De makers daarvan waren bij DIOS vooral invallers: Naïro Tsumi, Kevin Rei en verdediger Jeffrey Hoefkens. VVC’er Youri Schouten deed tussendoor namens VVC wat terug.

Dave Lange, hoofdtrainer van DIOS, glunderde. "Het was een echte derby met veel pittige duels. De eerste helft leverde voor ons echter weinig kansen op. De wissels brachten het verschil, na rust ging het ineens los." Collega Rick van IJzendoorn van VVC weet het verlies aan individuele fouten. "En vergeet niet dat ons elftal al 3 weken niet meer gespeeld heeft en DIOS wel. Toch was het fysiek en conditioneel nog best prima."

De derby tussen de elftallen van de jeugd onder 19 jaar vormde de afsluiting. Bij DIOS leek de puf er na promotie naar de Hoofdklasse een beetje uit. Eersteklasser VVC had de langste adem, het werd 2-3. Johan Gomez, hoofd Jeugdopleiding van DIOS, was wel teleurgesteld. "Het is een hele goede lichting die nog nooit van VVC verloren heeft." Toch was er nog goed nieuws, want de wisselbeker ging naar DIOS, dat het toernooi met 84 tegen 65 punten wist te winnen.

Ook volgend jaar vindt het toernooi plaats, dan op de velden van VVC, op zaterdag 15 juni. "Dat kan bij ons op één dag omdat wij zeven velden hebben", aldus Rob de Kleijn.