• Winnaars Dereck Haye en Marieke Helgers.

    Eigen foto
  • De top drie bij de dames en de heren.

    Eigen foto
  • De winnaar bedankt het publiek.

    Eigen foto

Dereck Haye wint Liemeer Open

NIEUW-VENNEP Golfer Dereck Haye heeft de Liemeer Open gewonnen. De Venneper wist zondag op de baan van Golf- & Countryclub Liemeer in Nieuwveen een spannende strijd om de eerste plek met Philip Liebregt in zijn voordeel te beslissen. Bij de dames ging de zege naar Marieke Helgers.

Een week voordat in Spijk het KLM Open wordt gespeeld, vond op de golfbaan van Liemeer in Nieuwveen voor de achtste keer een ander topgolftoernooi plaats: het Lipton Ice Tea Liemeer Open. Ondanks de droge zomer lagen de greens en fairways van Liemeer er uitstekend bij, wat ook in de scores naar voren kwam.

VROUWEN In totaal 73 deelnemers, met daarbij ook het opvallend hoge aantal van 22 vrouwen, streden om de eer. Het was lang spannend bij de heren. Philip Liebregt leek met de eer te gaan strijken, maar een triple bogey op de moeilijke zestiende hole en een bogey op de laatste hole maakte hem kansloos voor de begeerde titel.

Het was uiteindelijk Venneper Dereck Haye die met een birdie op de moeilijke zeventiende hole en een par op de laatste de titel in de wacht sleepte. Zijn totaal van 72 slagen was gelijk aan het aantal slagen dat voor de baan staat.

BLACK JACKET Hiermee verdiende hij, naast de eer en een reis naar Spanje, ook het zogenaamde 'Black Jacket' waarmee hij een jaar lang mag rondlopen. Overigens had Haye er ook nog bijna voor gezorgd dat hij op een mooie Vespa-scooter naar huis had kunnen gaan, maar deze prijs voor een hole-in-one op de zeventiende lukte net niet.