• tvnieuwvennep

Dames 1 T.V. Nieuw-Vennep goed op weg

NIEUW-VENNEP Competitietennis zit in het DNA van Tennisvereniging Nieuw-Vennep. Ook dit jaar speelt TV Nieuw- Vennep weer met veel teams mee in de diverse landelijke en regionale KNLTB competities. Diverse teams doen dit jaar weer mee om een hoge eindklassering en mogelijke promotie naar een hogere klasse.

HOOFDKLASSE Dames 1 die vorig jaar al kampioen werden in de zondag Hoofdklasse, de op één na hoogste klasse in Nederland, komen vanwege een reorganisatie in deze competitievorm opnieuw in de Hoofdklasse uit. Het team heeft zich in de voorbereiding op dit seizoen versterkt met twee extra dames om gedurende de gehele competitie eventuele blessures beter op te kunnen vangen. Met de komst van Hillegommers Mariette van der Berg en Martine van der Peet Heemskerk werpt dit vooralsnog haar vruchten af. Na vier speelronden staat het team bovenaan de ranglijst na een knappe zege op concurrent Noordorp 1.

WEDSTRIJD Voorafgaand aan deze onderlinge ontmoeting stonden beide teams bovenaan met een gelijk aantal punten van elf. Miriam de Groot zegevierde gedecideerd en gunde haar tegenstander slechts vier games, 6-2, 6-2. Zodoende nam TV Nieuw-Vennep al snel een 1-0 voorsprong. De overige drie singels waren spannender. Mariette van der Berg liet het echter niet aankomen op een derde set en won knap met 6-3, 7-6. Kopvrouw Birgitte Oldeman had een zware dobber, maar won na een lange partij ook in twee sets, 6-4, 6-4 en gaf een mooie 3-0 tussenstand op het scorebord. Met nog één single en twee dubbels te gaan, waren de dames al zeker van een gelijkspel, maar winst was het doel. De vierde en laatste single werd gespeeld door Margo Kleijn die fantastisch speelde en knap de eerste set naar zich toetrok, 7-5. De wind begon aan te trekken, maar beide speelsters bleven een zeer hoog niveau halen. Na een prachtig gevecht trok Nootdorp toch net aan het langste eind door de tiebreak in de derde en beslissende set te winnen en zette daarmee de stand op 3-1. Beide dubbels gingen tegelijk de baan op en bracht veel mooie punten en spektakel met zich mee. Mariette van der Berg en Miriam de Groot lijken elkaar goed aan te vullen in de dubbels, want dit ongeslagen duo won nu ook weer knap in twee sets en bracht daarmee het team op een 4-1 tussenstand wat automatisch de eindzege betekende. Hoewel Pascal Noordam en Martine van der Peet-Heemskerk dapper tegenstand boden, ging Nootdorp er met de winst in de andere dubbel vandoor, waardoor de eindstand op 4-2 kwam te staan.

KOPPOSITIE TV Nieuw-Vennep neemt door dit resultaat twee punten afstand van Nootdorp en staat nu alleen op kop met een punt voorsprong op het eveneens sterke Cream Crackers uit Groningen. Komende zondag speelt Dames 1 wederom thuis op het gezellige en goed bezochte tennispark aan de rand van Getsewoud Noord en wordt er gespeeld tegen Heerhugowaard. Bij winst en met daarna nog twee speelronden te gaan, lijkt prolongatie van het kampioenschap van vorig jaar en daarmee promotie naar de Eredivisie een reële mogelijkheid. Alle reden dus om de dames zondag 19 mei te komen aanmoedigen. Aanvang 13.00 uur.