• Pixabay.com

D66 ongerust over topsportklimaat bij SV Pax

HOOFDDORP De fractie van D66 is ongerust over berichten over grensoverschrijdend gedrag bij SV Pax in Hoofddorp. De partij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

D66 kreeg vorig jaar zomer signalen van ouders dat er binnen SV Pax een ongezond topsportklimaat heerste waardoor er met name turnsters bij de sportclub zijn vertrokken. Daarop is het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een uitgebreid onderzoek gestart. De conclusies van dat onderzoek zijn vorige week naar buiten gekomen.

GRENSOVERSCHRIJDEND De voornaamste conclusie is dat er bij SV Pax sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag. Het gaat daarbij niet om seksueel ontoelaatbaar gedrag, maar trainers zijn ervan beschuldigd dat ze in de 'persoonlijke levenssfeer van turnsters zijn doorgedrongen'. Vooral een inmiddels vertrokken turntrainer is als boosdoener genoemd.

D66 wil van het college weten of het op de hoogte is van het onderzoek en of het contact heeft gehad met SV Pax over de conclusies. De fractie is ook benieuwd hoe het college zich gaat inzetten voor een veilig topsportklimaat.

AANDACHT Volgens D66-raadslid Gerdien Knikker is het van groot belang dat de politiek aandacht besteedt aan deze kwestie. “We zijn in Haarlemmermeer trots op ons topsportklimaat met ook een grote aantrekkingskracht buiten onze gemeentegrenzen. We vinden het echter ook belangrijk dat we voor al onze inwoners een veilig en gezond topsportklimaat kunnen bieden."