• Dick Winters toast op het concours van 2018.

    Ton Hofstra Foto

Concours Hippique: evenement voor alle inwoners

HOOFDDORP Van 15 tot en met 17 juni is het weer tijd voor Concours Hippique Haarlemmermeer. Dick Winters pakte eind 2016 de voorzittershamer op van dit unieke evenement. Winters kijkt kort terug op afgelopen jaren, maar vooral vol verwachting naar de editie van 2018.

Het Concours Hippique Hoofddorp, zoals het evenement vroeger genoemd werd, kent zijn oorsprong al in begin 1900 en was een begrip in de Haarlemmermeer en ver daar buiten. Enkele jaren gelden verdween het Concours Hippique door verschillende omstandigheden van de agenda, tot een aantal stevige schouders daar in 2017 weer verandering in brachten. Huidige voorzitter Dick Winters vertelt over de succesvolle come back. "Jos Koekhoven en Henk Koning, Haarlemmermeerders in hart en nieren, vonden dat het concours weer een plaats verdiende op de agenda. Zij kregen daarbij de volledige steun van de gemeente die het evenement ook graag weer terug zag komen in het prachtige Haarlemmermeerse bos. Toen kwamen ze bij mij met de vraag of ik ook mee wilde doen. Met een aantal van mijn familieleden die werkzaam zijn in de paarden, kon ik dat al bijna niet weigeren. Toen ook voormalig burgemeester Theo Weterings aangaf dat hij mij graag als voorzitter zag, kon ik niet anders dan ja zeggen. Tegen de burgemeester zeg je geen nee."

UNIEKE LOCATIE Winters vertelt enthousiast over het Concours Hippique: "De locatie is uniek en er ligt een geweldige aangelegde piste voor de paardensport in het bos. We hebben een geheel nieuw bestuur gevormd waarin iedereen zijn eigen aandachtsgebied heeft. We hebben specialisten voor onder meer de sponsoring, het facilitaire deel, de paardensport en de catering. Het zijn zeker niet alleen paardenmensen, wel allemaal mensen die houden van de Haarlemmermeer en mooie evenementen. Het is een prachtig team geworden. We willen met Concours Hippique een evenement neerzetten dat iets biedt voor alle inwoners van 'Groot Haarlemmermeer'. Het programma is zo gevarieerd dat ik wel durf te stellen dat het de moeite waard is om naar toe te komen, ook als je iets verder weg woont."

Wat is dan zoals te beleven in juni in het Haarlemmermeerse bos? "Naast de wedstrijden voor de paardensport is er nog veel meer. We hebben een geweldig showprogramma op de zaterdagavond. Daar komen veel paarden in voor, maar het is voor iedereen leuk. Buiten de pistes is er ook veel te beleven. Er is een promodorp met verschillende stands, iedere dag zijn er live optredens van goede bands en er is een foodtruck festival."

"We willen met het evenement geen concurrent zijn voor hippische topevenementen als Jumping Amsterdam en het CHIO Rotterdam, maar een mooi evenement voor de basis- en subtopruiters en daarbij iets neerzetten voor de inwoners. Op die manier kunnen we ook meer terug doen voor onze sponsors. We doen ons best om veel publiciteit te genereren en we bieden een prachtige locatie om gasten te ontvangen. Gasten die we dan dicht bij de mooiste sport brengen, maar die ook kunnen genieten van ander entertainment. Als ik zie hoe de voorbereidingen nu lopen, dan ben ik er van overtuigd dat we in 2018 weer een schitterend Concours Hippique Haarlemmermeer neer kunnen zetten. Schrijf maar vast in je agenda; 15 tot en met 17 juni Concours Hippique."