• Tim Fennema wint brons bij de heren in de klasse tot 81 kilogram.

    Eigen foto

Brons voor Judo Yushi-judoka Tim Fennema in Twente

NIEUW-VENNEP Judo Yushi heeft op het Open Twents judokampioenschap goed gepresteerd. Bij de senioren behaalde Tim Fennema een derde plaats in de klasse tot 81 kilogram. Bij het kwalificatiemoment tot 17 jaar stonden Luca Needham en Jelle de Bruin op het podium. Bij de jongere jeugd behaalden Maira Medema, Markus Feddema en Shayen Ouwerkerk een podiumplaats.

Bij de heren boven 17 jaar in de klasse tot 81 kilogram begon Tim Fennema met een vrije eerste ronde en een overwinning met vol punt. In de kwartfinale liet Fennema zich verrassen door een overname op een heupworpaanval. In de herkansing won hij vervolgens tweemaal, waardoor hij de strijd om brons bereikte. Daarin was hij de beste. Christopher Groot maakte in de klasse tot 73 kg ook een mooie reeks en kwam tot de strijd om brons. Deze wedstrijd kon hij helaas niet winnen.

KWALIFICATIEMOMENT De leeftijdsklasse tot 17 jaar was op het Open Twenste judokampioenschap een kwalificatiemoment voor de Judo Bond Nederland. In deze leeftijdsklasse behaalden Luca Needham en Jelle de Bruin een podiumplaats. Needham pakte in de klasse tot 50 kilogram brons, De Bruin behaalde in de klasse tot 81 kilogram de finale, maar moest het daarin afleggen tegen zijn opponent, die er met het goud vandoor ging. Voor De Bruin bleek het zilver over.

Bij de jeugd tot 15 jaar oud stonden Markus Feddema en Maira Medema op het podium. Markus heeft het tot nu toe in de klasse tot 46 kilogram redelijk zwaar gehad, maar in Twente ging het erg goed en behaalde hij het goud. Maira Medema maakte een ook een mooie reeks en behaalde het brons in de klasse tot 44 kilogram. Bij de pupillen tot 10 jaar won Shayen Ouwerkerk de klasse tot 28 kilogram.