Basketbalsters Dios onderuit tegen BV Aalsmeer

NIEUW-VENNEP De basketbaldames van Dios zijn er zondag niet in geslaagd de tweede overwinning van het seizoen te boeken. Op bezoek bij BV Aalsmeer werden de Vennepse dames met 32-25 verslagen.

Het seizoen begon enkele weken geleden veelbelovend voor de Vennepse basketbaldames. De eerste wedstrijd leverde meteen een ruime zege op tegen Wiringherlant. Dat bleek echter geen garantie voor verder succes, want de wedstrijd erna ging verloren tegen Harlem Lakers (39-26). Afgelopen weekeinde moest Dios richting Aalsmeer voor het treffen met de gelijknamige BV Aalsmeer. 

NIPT Dios kwam al snel op een 4-0 achter, maar wist zich via scores van Wendy Boesveld, Annemarie Ouwehand en Lian Cuvelier terug te knokken tot 8-8, waarna het eerste kwart met 10-8 nipt voor de thuisploeg was. In het tweede kwart (17-14) nam BV Aalsmeer echter langzaam een voorsprong, die de Vennepse dames - ondanks een gelijke stand bij 14-14 - niet meer in wisten te lopen.

In het vierde kwart kwam Dios nog even iets dichterbij tot een verschil van drie punten op 28-25, maar het mocht niet meer baten. BV Aalsmeer hield de voorsprong vast en won uiteindelijk met 32-25. 

WEINIG LENGTE "We hebben alles gegeven tot het eind", aldus Ouwehand, "helaas hadden we te weinig lengte in het veld, dit viel niet mee. Het bleef spannend tot het eind, we bleven om de beurt scoren. Toch waren de tussenstanden elke keer twee á drie punten achterstand. Helaas, maar gelukkig was het wel een gemoedelijke wedstrijd."

Komende zaterdag treft Dios de huidige nummer drie K.T.C., dat tot nu toe tweemaal speelde en tweemaal won. Dios zelf staat momenteel zevende met twee punten uit drie wedstrijden.