• Roos Koole
  • 5585044_vee50jeugdzorgjeugdhulpjeugdengezin.jpg

    Pixabay

Zorgen over voortgang jeugdhulp Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Op dit moment is er nog geen acuut probleem, maar voor de langere termijn zijn er zorgen dat de hulp die jongeren krijgen van organisaties als Kenter en Lijn5 op de tocht kan komen te staan. Die boodschap gaf wethouder Mieke Booij van Zorg en Welzijn mee aan de gemeenteraad.

Het college van burgemeester en wethouders heeft over Kenter Jeugdhulp een brief naar de gemeenteraad gestuurd die er niet om liegt. Het water staat de zorgorganisatie tot aan de lippen. Daarnaast heeft de gemeente een vordering bij Kenter neergelegd.

PENIBELE SITUATIE VVD-raadslid Erik Boscher stelde er tijdens de raadsvergadering vragen over. Hij wilde weten hoe hoog de vordering was en wat de penibele situatie van Kenter betekent voor de jongeren en hun ouders die afhankelijk zijn van hulp.

Wethouder Booij antwoordde dat Haarlemmermeer 500.000 euro vordert van Kenter. De directe hulp aan jongeren is volgens de wethouder voor dit moment nog goed geregeld. "De continuïteit is nu gegarandeerd. Er wordt heel hard gewerkt om de problemen op te lossen. We zitten er bovenop."

ZWAAR WEER Naast Kenter Jeugdhulp is ook Lijn5 in financieel zwaar weer beland. Dat maakt de situatie extra zorgelijk, zo vond raadslid Tjarda Reesink van Forza!. Wethouder Booij was dat met haar eens.