• Saskia van der Drift en haar moeder

    onbekend, de rechten zijn door mij afgekocht
  • Team Pract'S Oefentherapie: Claudia Egthuijsen, Monique Viergever, Saskia van der Drift, Brigitte Raasveld, Wouter Asseler

    Saskia van der Drift (selfie)

Oefentherapie dicht bij huis? Een missie in versnelling dankzij de Guts-Award

19-09-2019, 13:37 | Lezersnieuws | Saskia

Twaalf jaar geleden begon Saskia van der Drift, praktijkhouder van Pract'S Oefentherapie, in de Haarlemmermeer haar praktijk. De missie was duidelijk: iedereen kan wonen, werken en leven op een zelf gekozen plek zonder beperkingen.

Dankzij haar tomeloze inzet heeft ze inmiddels vele obstakels overwonnen en werd afgelopen voorjaar duidelijk dat dit niet onopgemerkt gebleven was. Ze werd door een oud-patiënte genomineerd voor de GUTS-Award. Deze prijs wordt toegekend aan de onderneemster met het meeste lef. U kunt uw stem uitbrengen via https://www.nieuwvennepzuid.nl/the-guts-award/stemmen/ op Saskia. Hieronder staat verder uiteengezet waarom zij deze finaleplaats verdient.

En lef heeft Saskia. In de crisistijd heeft zij een veilig loondienst-bestaan verruild voor een eigen praktijk. Opgebouwd vanaf niets. Daar is toekomstvisie en gedrevenheid voor nodig. Inmiddels heeft zij een team opgebouwd in de praktijk en staan er mooie dingen te gebeuren op het gebied van kwaliteit in innovatie. Sinds vorig jaar heeft de praktijk de hoogst haalbare kwaliteitsstatus gekregen: TOP-Oefentherapie.

Pract'S Oefentherapie richt zich voornamelijk op slaapproblemen, pijnklachten, neurologische problemen en vallen. Door het grote team aan oefentherapeuten wordt het gedrag achter het bewegen gepassioneerd verbeterd. Door de benadering van Saskia en haar team zijn mensen sneller van klachten af en kunnen zij zonder beperkingen leven. Dat deel van de missie wordt steeds beter overgebracht. Maar de missie gaat verder.

Want de zorg verandert drastisch. Het wordt niet meer vanzelfsprekend om de therapeut om de hoek te hebben zitten. De verzekeraar let steeds meer op de kleintjes. Hier speelt Saskia in met het tweede deel van haar missie: want zorg hoort voor iedereen dichtbij huis toegankelijk te blijven. Daarom heeft ze de Actiegroep Oefentherapie opgericht. Bijna 1100 oefentherapeuten hebben zich aangesloten. Samen met 8 andere paramedici heeft zij afgelopen jaar zelfs de belangen van 16.500 fysio/oefentherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en dietisten verdedigd. De kans is groot dat ook uw therapeut hierin actief is. Met deze groep wil zij de rechten van uw therapeut verdedigen. Zodat uw therapeut zijn of haar werk kan blijven uitoefenen en uw therapeut bereikbaar voor u blijft.

Heeft u hart voor de zorg dicht bij huis? Stem dan voor 1 oktober op Saskia van der Drift op https://www.nieuwvennepzuid.nl/the-guts-award/stemmen/