• Twitter

Noodkreet wanhopige ouders over vervoer zoontje van 11

ZWANENBURG Het echtpaar Tosseram uit Zwanenburg heeft vorige week tijdens de raadsvergadering een noodkreet geuit over de kwaliteit van het speciaal vervoer voor van hun 11-jarige zoon. Volgens de Zwanenburgers gaat het er heel veel mis en is het gezin ten einde raad.

De oudste zoon van het gezin is op speciaal onderwijs aangewezen en wordt dus met een busje van Regioijder naar school gebracht. Sinds begin van het schooljaar zijn er echter meerdere incidenten geweest, zo vertelde mevrouw Tosseram vorige week aan de gemeenteraad. "We kunnen het niet meer aan door de stress."

Er zijn al vele chauffeurs geweest, terwijl de jongen juist gebaat is bij een vaste chauffeur. Daarnaast werd hij een keer niet opgehaald en ook is de jongen een keer uit het taxibusje gezet om verder naar huis te lopen. Ook werd de knaap tot zijn grote schrik vastgepakt door een chauffeur. Dat zorgde voor onrust en paniek, aldus zijn moeder.

"We hebben nog steeds geen vastigheid", aldus mevrouw Tosseram. "Wanneer krijgt onze zoon wel vastigheid?"

De raadsfracties spraken over een schrijnend probleem en vroegen direct aan het college wat er aan kan worden gedaan. Wethouder Mieke Booij betreurde het verhaal van het echtpaar. Volgens haar staat dit geval in schril contrast met het algehele beeld van het leerlingenvervoer. De wethouder zei dat er juist minder opstartproblemen zijn dan vorig jaar. "De tevredenheid over het leerlingenvervoer neemt toe. We leren veel. Maar er blijven altijd aandachtspunten."

HAP-raadslid Jeannette Koolmoes vond de reactie van de wethouder wat magertjes. Zij stelde dat Booij de noodkreet aan het 'wegwuiven' was. Fractievoorzitter Maaike Ballieux van GroenLinks vond dat een incident als in Zwanenburg niet mag gebeuren. Er moet wat haar betreft op korte termijn maatwerk worden geleverd. Ook Forza!-raadslid Michel van Dijk stelde dat de gemeente zo snel mogelijk een afspraak moet maken met de familie Tosseram.

VVD-raadslid Erik Bosscher vroeg zich af of het niet de verantwoordelijkheid van RegioRijder is. Volgens hem is het probleem wat breder dan dit ene incident.

Wethouder Booij zei dat zij de klacht van het gezin Tosseram wel degelijk serieus neemt en dat de gemeente contact zal opnemen met hen.