Zeventig aanmeldingen voor internationale school

HOOFDDORP De nieuwe internationale school De Optimist in de wijk Floriande in Hoofddorp heeft op dit moment zeventig aanmeldingen. Dat heeft wethouder John Nederstigt van Onderwijs donderdag gezegd in de gemeenteraad. De nieuwe school opent na de kerstvakantie op 10 januari volgend jaar haar deuren.

Nederstigt deed zijn mededeling in antwoord op mondelinge vragen van VVD-raadslid Beryl van Straten. Die was benieuwd of de komst van het Europees Medicijnen Agentschap (EMA) naar Amsterdam positieve gevolgen kan hebben voor het internationale onderwijs in Haarlemmermeer. Raadslid Van Straten maakt zich al geruime tijd sterk voor meer internationale scholen in de polder.

Wethouder Nederstigt zei dat achter de schermen zeker al rekening wordt gehouden met de komst van het EMA. Dat gebeurt in regioverband en dus niet alleen in Haarlemmermeer.

Raadslid Van Straten was niet onder de indruk van de woorden van de wethouder. Zij vond Nederstigt 'weinig pro-actief'. Volgens het raadslid moet de wethouder veel meer zijn best doen om het internationaal onderwijs in de polder uit te breiden.