Woningbouwplan Zwaanshoek goedgekeurd

ZWAANSHOEK / DEN HAAG Projectontwikkelaar MEER Vastgoed kan beginnen met de bouw van zestien woningen nabij de Hanepoel. De Raad van State verwierp vorige week alle aangevoerde bezwaren tegen dit project die waren ingediend door een omwonende.

Volgens die omwonende zal de woningbouw plaatsvinden op een deel van haar grond. Uit gegevens van het kadaster blijkt dat overigens niet, maar de omwonende stelt dat die gegevens niet kloppen. Vanwege dit geschil over de eigendomsgrenzen had de gemeente Haarlemmermeer nooit een bouwvergunning mogen verlenen.

Verder betoogde de buurvrouw dat de woningen zo dichtbij komen te staan dat haar privacy wordt aangetast. En dat is nog meer het geval bij een nieuwe woning die zij op haar perceel wil bouwen.

De Raad van State heeft echter geen boodschap aan het geschil over de eigendomsgrens. Dat moet volgens de Raad maar bij een andere rechter worden uitgevochten.

Mocht blijken dat de projectontwikkelaar inderdaad grond van de buurvrouw heeft ingepikt, dan moeten ze dat maar onderling afhandelen, vindt de Raad. De Raad vraagt zich overigens af of het zo is. Voor de woningbouw maakt dit niets uit, want die blijft volgens de Raad op voldoende afstand. Om die reden vindt de Raad ook dat de privacy van de buurvrouw niet wordt aangetast.