• Archief - Frans Tol

Wonen in d'Oude Molen

NIEUW-VENNEP Voor de locatie van bar-restaurant d'Oude Molen is een bestemmingswijziging aangevraagd. Voor het adres Madeliefstraat 1 is een aangevraagde omgevingsvergunning voor de bestemming 'wonen', nu is dit nog 'horeca'. Dit is te lezen in de staatscourant van 9 januari.

Het bericht zorgt voor nogal wat emotionele reacties op de Facebookpagina Je bent Nieuw-Venneper als... "Pffff en weer verdwijnt er sfeer en nostalgie uit de Vennep," schrijft de één. "Er is mij verteld dat het een woonhuis wordt. Dat ding mag toch niet gesloopt worden?" reageert een ander. "Volgens mij staat hij op monumentenlijst is al zo een 150 jaar oud dus sloop kan zo en zo tegengehouden worden lijkt mij."

Bar-Steakhouse d' Oude Molen is van origine een oude graanmolen uit 1857, is te lezen op de website van het restaurant. 'Een unieke locatie met een prachtig terras, omringd door een zeer ruime tuin in het hart van Nieuw-Vennep. Al 42 jaar een begrip. Vanwege het stukje geschiedenis die de molen met zich mee draagt en de warmte die hij uitstraalt, is het ook voor onze buitenlandse gasten telkens weer een feest om hier te zijn.'