• Eigen foto

Witte Weekblad voortaan op woensdag in de brievenbus

NIEUW-VENNEP Het Witte Weekblad Nieuw-Vennep wordt vanaf komend jaar een dag eerder bezorgd. Uitgever BDUmedia heeft besloten dat deze krant in 2019 als vanouds op de vertrouwde woensdag op de deurmat valt.

Lezers van het Witte Weekblad Nieuw-Vennep krijgen vanaf dit jaar de krant een dag eerder dan gewend in de brievenbus. Dat heeft de Barneveldse uitgever van deze krant, BDUmedia, besloten. Dit betekent dat vanaf deze week de krant weer op de vertrouwde woensdag op de deurmat valt. In het verleden werd de Vennepse editie van het Witte Weekblad altijd al op woensdag bezorgd, maar sinds de overname door BDUmedia in juni 2017 werd dat de donderdag.

BIJBAANTJE Aan het besluit van BDUmedia ligt een aantal zaken ten grondslag, legt uitgever Robert van Ginhoven uit. Zo wijst hij allereerst op de bezorging van de krant. "Het bezorgen van huis-aan-huiskranten is van oudsher een bijbaantje voor kinderen om een leuk zakcentje te verdienen. Dat is heden ten dage niet anders. De meest ideale dag hiervoor is de woensdag, omdat dan traditioneel, ook op het voortgezet onderwijs, meer kinderen tijd hebben."

Daarnaast is het ook voor adverteerders interessant om vroeger in de week te verschijnen, aldus Van Ginhoven. "Voor sommige adverteerders is het gewoon belangrijk om zo ver mogelijk voor het weekend hun boodschap te kunnen verspreiden. Door eerder te verschijnen willen we onze adverteerders hierin tegemoetkomen."

ACTUEEL De laatste reden is journalistiek van aard. "Wij bieden als huis-aan-huiskrant actueel lokaal nieuws van hoge kwaliteit en dat willen we blijven doen. Voor lezers is het van belang dat de krant zo actueel mogelijk is. Wij zijn van mening dat we beter aan die wens kunnen voldoen als we op woensdag verschijnen dan wanneer we op donderdag in de bus zitten."