• Een impressie van hoe het er uit moet komen te zien.

    ZJA Zwarts & Jansma Architecten

Werkzaamheden vervangen bruggen Hoofdvaart gaan beginnen

HOOFDDORP De werkzaamheden voor het vervangen van de bruggen over de Hoofdvaart op de kruising van de Hoofdweg en de Bennebroekerweg gaan beginnen. Vanaf 8 april gaan werklieden aan de slag en is er een afsluiting van kracht. Deze duurt tot eind december.

De bruggen over de Hoofdvaart op de kruising van de Hoofdweg en de Bennebroekerweg zijn erg verouderd en voldoen volgens de gemeente niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom moeten ze vervangen worden voor nieuwe exemplaren. De werkzaamheden hiervoor beginnen 8 april.

AFGESLOTEN De aannemer wil de werkzaamheden logischerwijs veilig uitvoeren. Daarom is de hele kruising Bennebroekerweg-Hoofdweg Oostzijde-Hoofdweg Westzijde van 8 april tot en met eind december afgesloten voor al het verkeer. Om ervoor te zorgen dat fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten langs de werkzaamheden kunnen komen, wordt er een tijdelijke weg aangelegd. Deze weg bestaat uit rijplaten en tijdelijke bruggen en komt langs de Hoofdweg Oostzijde.

Ook komt er een tijdelijke weg voor fietsers langs de Bennebroekerweg. Deze loopt via de onderdoorgang van de Calatravabrug langs de Nieuwe Bennebroekerweg. Fietsers op de Hoofdweg Westzijde, tussen Nieuw-Vennep en de kruising met de Bennebroekerweg, kunnen deze weg ook gebruiken. 

OMLEIDINGSBORDEN Al het andere verkeer wordt omgeleid via de Nieuwe Bennebroekerweg, de Spoorlaan en de Johan Enschedelaan. Tijdens de afsluiting staan er omleidingsborden. Alle woningen en bedrijven blijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).