• Tijdens een lunchpauze kunnen de deelnemers de klassiekers op het parkeerterrein bewonderen.

    Archieffoto: Rob Joore

Weer bus bij Koninginnerit

Deelname in sport- of tourklasse met auto van 40 jaar of ouder

NIEUW-VENNEP De jaarlijkse Venniper Koninginnerit is zondag 22 april Een waar spektakel met 130 klassieke auto s van 40 jaar en ouder. Dit jaar is het wederom mogelijk om mee te rijden met een klassieke bus.


NAVIGATOR Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de sport- of tourklasse.
De sportklasse kent uitdagingen voor de navigator en rijder, die alert moeten zijn op de details en instinkers onderweg. Deelnemers aan de tourklasse volgen de navigatie-instructies en kunnen genieten van de route en de mooie omgeving. Tot aan de start blijft de route geheim.

LUNCH Deelnemers kunnen zich op www.vkrit.nl aanmelden met een auto van 40 jaar of ouder. Er wordt gezorgd voor een goede lunch en versnaperingen voor onderweg.

KAARTLEZEN Wie meer wil leren over kaartlezen en navigeren kan 17 maart deelnemen aan een workshop navigeren.
Route-uitzetter Fred Hak zal dan de fijne kneepjes van het navigeren delen. Aanmelden kan via info@vkrit.nl.
Vorig jaar reed er tijdens de Venniper Koninginnerit een Mercedes-Benz bus mee uit 1958. Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie samen met sponsor EasySlim.nu uit Nieuw-Vennep besloten dit jaar opnieuw een klassieke bus in te zetten.
Voor 40 euro per persoon worden de deelnemers 's ochtends verwelkomd met een kopje koffie met gebak. Daarna volgen ze een stuk van de route en stoppen ze op een aantal plekken om de klassiekers voorbij te zien komen. Bij de lunchlocatie kunnen ze genieten van een uitgebreide lunch en kunnen ze de klassiekers op het parkeerterrein bewonderen.

DRANKJE EN HAPJE In de middag rijden ze weer een stuk van de route. Bij de finish staan een drankje en hapje klaar. Een buskaartje is te bestellen door een e-mail te sturen naar info@vkrit.nl.
Meer informatie over de workshop en de bus is te vinden op de vernieuwde website www.vkrit.nl. Ook kan via deze website een startplek worden gereserveerd.