• De run is er voor alle leeftijden.

    Archieffoto

Voorinschrijving Venneper Run dicht

NIEUW-VENNEP Bij Sportplaza De Estafette klinkt 11 maart om 10.30 uur het startschot voor de derde Venneper Run. "We zijn druk bezig met de laatste puntjes op de i te zetten. Zondag hebben we het parcours uitgezet in de stralende zon. Hopelijk is dat aanstaande zondag ook zo," zegt teamlid Jennifer Boellaard. SCHAATSKOORTS "Afgelopen week vakantie en schaatskoorts, dus we verwachtten deze laatste week de laatste inschrijvingen. De voorinschrijving sloot 7 maart 23.59 uur. Voor de inschrijving op de dag zelf is maar een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar." KIDSRUN Hardloopminnend Nieuw-Vennep heeft even moeten wachten op de derde editie, maar het is het wachten meer dan waard, aldus organisator Rosanne van Rooijen eerder tegen het Witte Weekblad. "Net zoals voorgaande editie kan er gestart worden op de Jong Leren Kidsrun 1,25 km, Jong Leren Kabouterrun 2,5 km, Balk Rijwielen 5 km, Bar Bistro Joseph 10 km en de Sportplaza Estafette Business Run. En zoals de deelnemers aan eerdere edities van ons gewend zijn, is het parcours dit jaar wederom autovrij." De Venneper Run is dit jaar uitgebreid met een G-loop, speciaal voor mensen met een beperking. Het gehele parcours is toegankelijk voor rolstoelen en indien gewenst kan er een begeleider meelopen. Na de G-loop start de Jong Leren Kabouterrun van 1,25 km - speciaal voor de jongste hardlopers onder ons.

BEGELEID Zij mogen ook begeleid worden tijdens de wedstrijd. Om 11.00 uur gaat de oudere jeugd van start voor de Jong Leren Kidsrun van 2,5 km. De warming-up voorafgaand aan de starts wordt verzorgd door Rein Sarink van Reset Haarlemmermeer. Voor iedere deelnemer is er een medaille. Voor de snelste drie hardlopers per leeftijdsgroep zijn er bovendien mooie prijzen te verdienen, verzorgd door Jump XL en Sportplaza De Estafette. Om 13.00 uur starten de 5 km en 10 km. Alle deelnemers krijgen een startnummer met elektronische tijdsregistratie en een goodie-bag. De route loopt vanaf SportPlaza de Estafette via een autovrij parcours langs de VVC-sportvelden, richting Hoofdvaart en weer terug. Om 13.00 uur start ook de Businessrun. Per bedrijf kunnen maximaal vijf deelnemers ingeschreven worden. Zij kunnen voor en na de businessrun gebruik maken van de VIP-lounge in Sportplaza de Estafette met hapjes, drankjes en een teamfoto. De bedrijventeams starten vanuit het eerst startvak. En ook hier wordt het snelste team gehuldigd op een podium en wint de bedrijvenbeker.

MEDAILLE Bij de finish krijgt iedere loper de medaille en staat er sportdrank, water en fruit. Een Vennepse deejay zal het evenement muzikaal omlijsten. De Venneper Run wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de Triathlon Vereniging Haarlemmermeer.