• Stichting Holland Oekraïne

Vijftigste hulpgoederentransport vertrekt vanuit Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP De Nieuw-Vennepse stichting Holland Oekraïne bestaat dit jaar 26 jaar. Door een nagenoeg onveranderde groep vrijwilligers en vrijwilligsters is gedurende deze 26 jaren, op een onbaatzuchtige wijze, de behoeftige medemens in voornamelijk Oekraïne door hen geholpen. Vrijdag 26 april om 10.00 uur vertrekt vanaf de Rijnlanderweg 1427 een hulpgoederentransport, bestaande uit zeven afgeladen trekker- en trailercombinaties, naar het zuidoosten van Oekraïne.

Dit is inmiddels het vijftigste vertrek van een hulpgoederen transport vanuit Nieuw-Vennep naar Oekraïne in het nu 26-jarig bestaan van de stichting. Honderden tcombinaties en duizenden tonnen aan duurzame en hoogwaardige hulpgoederen hebben hun bestemming gevonden bij voornamelijk armlastige zieken-, wees- en verzorgingstehuizen in Oekraïne.

LABIEL In de afgelopen 26 jaren is de onveranderd labiele situatie in Oekraïne voor de stichting steeds een reden geweest om hulp te bieden aan de meest kwetsbare mensen, weerloos bungelend aan de onderkant van de Oekraïense samenleving.
De hulpgoederen konden worden opgehaald bij bedrijven, instellingen, ziekenhuizen, scholen en gezinnen, voornamelijk uit onze regio De kosten werden volledig opgebracht door sponsors en donors, voornamelijk uit onze regio.

Meer informatie staat hier.