• Een potje schaken bij Schaakclub De Vennep.

    Frans Tol
  • Dansers van Wendy's Dance Company.

    Frans Tol

Viertal nieuwkomers op verenigingsmarkt Getsewoud

NIEUW-VENNEP Het Activiteitenteam Getsewoud slaagt er elk jaar opnieuw in tot een mooi geheel aan verenigingen te komen die zich op het plein van het winkelcentrum kunnen presenteren tijdens de verenigingsmarkt. Afgelopen zaterdag waren er negentien deelnemers.

Daaronder waren vier verenigingen die voor het eerst deelnamen aan de verenigingsmarkt. Onder die vier clubs was er niet alleen een stand van voetbalclub FC VVC, die uiteraard een alom bekende vereniging in het dorp is, maar ook een van de nieuwkomer Rhythmic Dreams Gymnastic Academi. Een nieuwe vereniging die ritmische gymnastiek op het hoogste niveau beoefent, zo blijkt.

TALENTVOL Lisa Vos en Ilse Huiskens besloten twee jaar geleden hun droom te verwezenlijken door een vereniging op te richten voor talentvolle gymnasten. "Wij doen ritmische gymnastiek met onder meer knots, bal, hoepel, touw of lint. Wij hebben inmiddels al zo'n veertig leden met daarbij een selectiegroep die deze sport op het hoogste niveau beoefent. Wij zijn nu nog wel oprichters, eigenaren, bestuur en coaches."

Anouska Heisterkamp stond bij de kraam van FC VVC. "Het is altijd goed je als vereniging te laten zien, hier te netwerken, iets samen met andere verenigingen te doen en elkaar ideeën aan te dragen."

AUTOMODELLEN Bij nieuwkomer Cars & Collectables meldden Cor Zomer en Jan Renting dat hun vereniging bestaat uit mannen die nooit uit hun jeugd gekomen zijn. "Wij zijn een 6 jaar oude stichting die het verzamelen van automodellen (eigenlijk speelgoed) promoot, die verzamelende kopers en verkopers bij elkaar brengt. En 30 september is er een ruilbeurs in de Van Zantenhal."

De vierde nieuwkomer was iQsquare Triathlon Vereniging Haarlemmermeer. Jennifer Boellaard: "Triathlon is gevarieerd, uitdagend en met bijvoorbeeld 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen niet zo moeilijk als men denkt. Onze vereniging zit daarom in de lift." iQsquare organiseert onder meer jaarlijks de Venneper Run.

EENDRACHTIG Uiteraard waren er nog veel meer verenigingen te vinden. Volgens Bert van der Tang bloeit het 95 jaar oude Oratoriumkoor Excelsior bijvoorbeeld, met zestig leden nog steeds. "Met onze nieuwe dirigent Rob Meijer zingen wij in maart 2019 de 'Johannes Passion' van J.S. Bach." De Seniorenvereniging Haarlemmermeer-Zuid en Stichting Senioren De Krim Bus presenteerden zich eendrachtig. "Wij werken nauw samen en wij hebben nu fantastische besturen. Daarom groeien wij nog steeds." Present waren verder onder meer de Schaakclub De Vennep, de Ricardo Sousa Kung Fu Academy, de EHBO, Judo Yushi, de korfbal- en badmintonverenigingen, Bridgeclub Linquenda en Sportservice Haarlemmermeer.

Wendy van Laar van Wendy's Dance Company verzorgde optredens Street Jazz Dance. "Wij geven niet alleen dansles aan kinderen, maar ook aan tieners en volwassenen."