• Redactie

Vervoerregio praat met Connexxion over onrust

AMSTERDAM De Vervoerregio gaat begin volgende week met vervoerder Connexxion om tafel om de gevolgen van de nieuwe dienstregeling te bespreken. Dat heeft bestuurder Pieter Litjens van de Vervoerregio dinsdag toegezegd.

Door de nieuwe dienstregeling is het openbaar vervoer in verschillende kleinere kernen in Haarlemmermeer drastisch veranderd. Zo rijden er in Rijsenhout geen bussen meer in de spits maar kunnen reizigers uit het dorp gebruik maken van zogeheten ALM Flexvervoer, busjes op aanvraag.

Erik Hoogenboom uit Nieuwe Meer greep de vergadering van de Vervoerregio aan om zijn beklag te doen over het verdwijnen van buslijn 197. Het gevolg is volgens hem dat veel scholieren uit Nieuwe Meer nu een half uur moeten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte. Hoogenboom vroeg de Vervoerregio het nieuwe vervoersplan nog eens grondig te bekijken.

Ook D66-raadslid Pablo Meegdes stelde de nieuwe dienstregeling aan de orde. Volgens hem staat niet iedereen in Haarlemmermeer over de wijzigingen te juichen. De D66'er noemde met name Rijsenhout, Nieuwe Meer en Buitenkaag. Meegdes vroeg zich af of er nu nog maatregelen kunnen worden genomen om de situatie te verbeteren.

Bestuurder Litjens, wethouder Verkeer en Vervoer in Amsterdam, antwoordde dat dit wel degelijk mogelijk is. De gevolgen van de nieuwe dienstregeling worden volgens hem nauwlettend in de gaten gehouden en als daar aanleiding voor is, worden er ook regelingen aangepast.