• Ria Meuleman

Verkeersproef op kruispunt Venneperweg blijft

NIEUW-VENNEP De gemeente ziet geen reden om een proef op de kruising van de Venneperweg en de Oosterdreef in Nieuw-Vennep vroegtijdig te staken. Dat heeft wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer dinsdag desgevraagd

gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje.

Sinds begin september zijn de verkeerslichten op het kruispunt uitgezet. Sindsdien klagen veel mensen over de veiligheid ter plaatse. Er zouden zich gevaarlijke situaties voordoen op de kruising, omdat de verkeerslichten niet werken.

Wethouder Reneman stelde dinsdag echter dat de proef tot dusverre niet tot 'onaanvaardbare situaties' heeft geleid. "We spelen niet met levens. Het is een aanvaardbaar risico dat we lopen. Natuurlijk is het onoverzichtelijk op de kruising."

"Maar bedenk wel dat ook toen de verkeerslichten het wel deden het gevaarlijk was. Gebleken is namelijk dat veel fietsers door rood rijden. Automobilisten zijn daar vaak niet op berekend."

De proef duurt tot 1 oktober. Daarna wordt bekeken wat de beste optie is. Mogelijk dat er een nieuwe verkeerslichtinstallatie komt. Ook de aanleg behoort volgens wethouder Reneman tot de mogelijkheden. Hij kon dinsdag

niet zeggen op welke termijn er een besluit wordt genomen.