• René de Leeuw

Weer probleem brandstofvoorziening Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Opnieuw waren er vrijdagavond problemen met de brandstofvoorziening op Schiphol. Op Twitter klaagden mensen dat hun vliegtuig aan de grond blijft staan en dat ze vertraging oplopen. Schiphol zei samen met het bedrijf Aircraft Fuel Supply (AFS), dat verantwoordelijk is voor de brandstofvoorziening op de luchthaven, te werken aan een oplossing. Een woordvoerder van AFS bevestigde dat. "Technici van ons, maar ook van Schiphol zelf zijn aan het kijken wat er aan de hand is. Over het aantal klachten dat binnen is gekomen is nog niets te zeggen."

De storing duurde dit keer gelukkig niet lang, al snel kon weer worden getankt. Een woordvoerder meldde nadat de problemen waren opgelost dat zo goed als alle voor vrijdagavond geplande vluchten voor het grootste gedeelte volgens planning zullen vertrekken. "Reizigers moeten wel rekening houden met vertragingen en hier en daar annuleringen", stelde hij. Wat de oorzaak is geweest, is onbekend.

Woensdag 24 juli ontstonden op Schiphol ook al grote problemen door een storing bij Aircraft Fuel Supply. Tal van vliegtuigen konden toen geen brandstof tanken, met vertragingen en annuleringen als gevolg. Tienduizenden reizigers werden gedupeerd.

Ook de dagen erna kampte het vliegverkeer nog met vertragingen en werden in totaal honderd vluchten van diverse vliegmaatschappijen geannuleerd. AFS kan nog niet zeggen of het vrijdag om eenzelfde soort storing gaat als die van 24 juli.