• Google Maps
  • Google Maps

Parkeerplaats bij NS-station Nieuw-Vennep wordt uitgebreid

NIEUW-VENNEP Wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer had vorige week in de raadsvergadering tijdens een debat over investeringen voor mobiliteit goed nieuws over de gratis parkeerterreinen bij de NS-stations in Nieuw-Vennep en Halfweg. Die worden uitgebreid, al kon ze over de laatste nog niet veel zeggen. 

D66-fractievoorzitter Joost Koomen vertelde eerder dat het P&R-terrein in Nieuw-Vennep zo'n succes is dat deze regelmatig vol staat met auto's. Automobilisten die hun wagen dan maar op een illegaal plekje neerzetten, krijgen een bekeuring. Koomen vond dat eigenlijk niet kunnen.

AANMOEDIGEN Als de gemeente mensen wil aanmoedigen om de auto te laten staan en het openbaar vervoer te nemen moet het ook zorgen dat er voldoende parkeerplek is. Met de uitbreiding van in elk geval het gratis parkeerterrein in Nieuw-Vennep wordt daar binnenkort aan voldaan.

Toevalligerwijs besloot Handhaving Haarlemmermeer vandaag te gaan controleren op foutparkeerders bij het station in Nieuw-Vennep, zo lieten ze op Twitter weten (zie hieronder). Als het goed is zou dat binnenkort dus een minder groot probleem moeten zijn, al wezen veel Twitteraars ook op het parkeerterrein bij het oude zwembad. Dat ligt om de hoek aan de Oosterdreef en ook daar mag gratis geparkeerd worden.