• De werkzaamheden zijn bijna afgerond.

    Kees van der Veer Hoofddorp

Opluchting voor automobilisten: kruispunt Nieuwe Bennebroekerweg/Hoofdweg 16 december open

HOOFDDORP Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opent maandag 16 december de vier nieuwe bruggen bij het kruispunt Nieuwe Bennebroekerweg/Hoofdweg Oost in Hoofddorp. Dat zorgt voor en fikse dosering opluchting voor automobilisten, want de situatie zorgde voor veel drukte elders waardoor de drukte kwam te liggen op 'het Spoorlaantje'.

De nieuwe combinatie van vier bruggen vervangt het stelsel van zeven bruggen. Deze waren sterk verouderd. De bruggen zijn voor een deel eigendom van de gemeente en van de provincie

Noord-Holland. Deze heeft ook bijgedragen aan de financiering van dit nieuwe stukje infrastructuur in Haarlemmermeer. De bouwer is aannemer Vobi uit Vinkeveen en het ontwerp is van Zwarts & Jansma Architecten uit Amsterdam. Het kruispunt is tegelijk met de bruggen vernieuwd. Ruimtelijk en verkeerskundig vormen ze nu één geheel.

De werkzaamheden zijn begonnen in april van dit jaar. Al die tijd is dit gebied voor verkeer afgesloten geweest, fietsers uitgezonderd. Voor deze robuuste afsluiting is gekozen omdat de bouwtijd zo fors kon worden ingekort en daarmee ook de periode van verkeershinder.