• Pixabay.com

'Heel Badhoevedorp vast door afsluiting wegen'

BADHOEVEDORP Badhoevedorp heeft vorige week vrijdag heel veel hinder ondervonden van de werkzaamheden aan de Zuidas in Amsterdam-Zuid. VVD-raadslid Katrijn Kliphuis vroeg zich donderdag in de gemeenteraad af of de gemeente geen andere maatregelen had kunnen nemen om de overlast te beperken. Volgens haar is er sprake geweest van veiligheidsproblemen, vooral voor fietsers.

Op de Zuidas moest vorig weekend het zogeheten Zuidasdok worden verplaatst, een enorme operatie. Daardoor was onder meer de A4 bij Badhoevedorp van donderdagavond tot maandagochtend vroeg afgesloten voor alle verkeer. De afsluitingen zorgden voor enorme files in de regio. Volgens raadslid Kliphuis was met name de kruising Sloterweg-Schipholweg onbegaanbaar.

ONDER DE INDRUK Verkeerswethouder Marja Ruigrok, die de operatie op de Zuidas met eigen ogen ging bekijken en daarvan flink onder de indruk was, zei dat de files in de regio ook erg indrukwekkend waren. Er was weliswaar sprake van 35 procent minder verkeer, maar toch liep het helemaal vast, met name tussen 14.00 en 16.00 uur op vrijdagmiddag.

Volgens de wethouder heeft de gemeente veel gedaan om haar inwoners te informeren over de werkzaamheden en welke gevolgen die zouden hebben voor de verkeersafwikkeling. Ook werden er extra verkeersregelaars en politie ingezet om de situatie in goede banen te leiden, onder meer bij de Sloterbrug.