• Morgaine Tolen.

    Annemiek Cornelissen

Vennepse Morgaine Tolen doet mee aan 'The Voice Kids'

NIEUW VENNEP Morgaine Tolen (15) uit Nieuw-Vennep is vrijdag 22 maart op televisie te zien bij de blind auditions van 'The Voice Kids', vanaf 20.30 uur, op RTL 4. Het Vennepse talent mag nog niet bekend maken of ze door is naar de battles.

Dit jaar is de achtste reeks van The Voice Kids te zien. Een aantal teamgenootjes van Morgaine van hockeyvereniging De Kikkers, waar ze nu alweer een jaar of vijf speelt, hadden haar zonder dat ze het zelf wist opgegeven.

FILMPJE "Ik wist echt van niets, op een gegeven moment zeiden ze: we hebben je opgegeven hoor voor The Voice Kids. Ze hadden alleen een mail gestuurd en kregen bericht dat ik een filmpje moest insturen. Toen moesten ze het natuurlijk wel tegen me zeggen en moest ik aan de slag. Ik heb een filmpje gemaakt en opgestuurd. Hierna lag alles in mijn eigen handen en kwamen de voorrondes, waaronder die in Hilversum met een hele grote groep. Uiteraard hebben mijn vriendinnen alles op de voet gevolgd en doen ze dat nog steeds. Dat vind ik echt super leuk", vertelt de scholiere, die in de derde zit van de havo.

Onder schooltijd, gelukkig precies in de pauze, werd ze op een gegeven moment gebeld door een onbekend nummer. "Dat vond ik een beetje vreemd, ik dacht een privénummer, wie kan dat nu zijn? Ik besloot op te nemen, gelukkig maar, want het was iemand van The Voice Kids, die me zei dat ik door was naar de volgende ronde. We waren allemaal natuurlijk super blij. Zo waren er nog een paar rondes, want je komt er echt niet zomaar, totdat ik uiteindelijk werd geselecteerd voor de blind auditions."

OUTFIT Een paar dagen voor de opnamen moest Morgaine nog een outfit gaan scoren en dat is haar gelukkig gelukt. Het resultaat is vrijdagavond te zien. Ze is super benieuwd naar het resultaat van de opnamen. "Ik ga lekker voor de buis zitten met een aantal vriendinnen. We maken er gewoon een leuke avond van."

Morgaine zingt al vanaf dat ze een klein meisjes was. Ook op de basisschool in groep 4 en 5 stond ze vaak voor de klas te zingen. "Dat weet ik nog precies, dan zong ik met een vriendin vaak een nummer van Annie en ging iedereen meezingen."

Momenteel oefent de Vennepse in haar kamer en heeft ze sinds haar deelname aan The Voice Kids zangles van de bekende zangcoach Babette Labeij, een van de beste van Nederland, die al veel talenten van The Voice heeft gecoacht. "Ze is streng maar supergoed, ik heb tot nu toe al heel veel van haar geleerd."

MOEILIJKER Voor Morgaine is de deelname aan The Voice Kids een goede kans, omdat ze vanwege haar leeftijd alleen nog dit jaar kon deelnemen. "Daarna val je onder de gewone Voice en dat is natuurlijk veel moeilijker. Ik vind het super dat mijn vriendinnen me hebben opgegeven. Dat zegt toch wel wat. Ik ben er heel relaxed ingegaan en nu sta ik toch in de blind auditions. Dat had ik zeker niet verwacht."

In ieder geval heeft ze een mooi schilderij gekregen met de handtekeningen van de juryleden Marco Borsato, Ilse de Lange, Anouk en Ali B, die een mooie prominente plek in haar kamer heeft gekregen.

Annemiek Cornelissen